Защо хранителните добавки са полезни за поддържане на добро здраве?

хранителна добавка

Ако обърнете повече внимание на физиологията, ще установите колко много са разликите между мъжкия и женския организъм. Мъжете се различават от жените не само по това, че по-лесно трупат мускулна маса, но и с наличието на точните количества тестостерон в тялото. Той има основна роля за добрата мъжка потентност и здраве. Важно е да се води балансиран начин на живот, да се обръща внимание на разнообразното хранене и да се използват подходящите хранителни добавки. Това е правилният начин, чрез който ще се чувствате във форма и ще се погрижите за простатата, потентността и здравето като цяло.

Какво е важно за здравето на мъжа?

Физиологията на господата и техните потребности значително се различават от тези на дамите. Днес ще насочим вниманието ви към това, на какво трябва да обърнат внимание мъжете, ако държат на своето добро здраве и форма:

мъжко потентност и здраве
  • прием на достатъчно калории – енергийните нужни на мъжете са много различни и те трябва да приемат по-голямо количество калории.  Тяхната мускулна маса е по-голяма и имат по-малко мазнини, което е предпоставка за по-високите енергийни нужди. От друга страна мъжкият полов хормон тестостерон който отговаря и за потентността, насърчава растежа на мускулите;
  • нужда от повече протеин – той е решаващ за поддържането на добра мускулатура и здраве. Тестостеронът значително увеличава синтезирането на протеини в мускулите. Нуждата от прием на допълнително протеини зависи най-вече от физическата активност;
  • цинк – минералът е ключов за редица системи в тялото. Той подпомага функционирането на имунната система, зрението, костите и нормалните нива на тестостерон в кръвта. Веществото има основна роля и за добрата мъжка потентност. Цинкът допринася също за доброто функциониране на простатата. Може да си го набавите чрез храната или с помощта на различни добавки;
  • селен – помага на организма да се пребори с оксидативния стрес. Има важна роля при работата на имунната система и поддържа здрави ноктите и косата. Минералът е важен за мъжката плодовитост и формирането на сперматозоидите.

Мъжкото тяло има специфични хранителни изисквания и затова трябва много внимателно да подбирате витамините и минералите, които приемате. Спазвайте добър режим на хранене, спортувайте и открийте подходящите хранителни добавки за мъжка потентност и здраве, казват от Cvetitaherbal.com.

Каква хранителна добавка може да използваме за мъжка потентност?

От древни времена има едно растение, което е познато със своите здравословни характеристики. Това е билката Tribulus terrestris или по известна у нас като „бабини зъби“. Екстрактът от растението стимулира производството на ценни хормони, които отговарят за потентността и репродуктивното здраве на мъжа. Ако решите да използвате хранителна добавка, в която присъства Tribulus terrestris, ще повишите количеството на тестостерон в организма.

Това би довело до по-висока потентност, издръжливост, натрупване на мускулна маса и по-малко мазнини. След определена възраст се наблюдава спадане нивото на тестостерон в тялото, което има редица неблагоприятни последици. Възможно е да се появят проблеми с простатата, намалена потентност и друг дискомфорт. Много специалисти препоръчват употребата на билкови хранителни добавки, които значително биха повлияли мъжкото здраве. В случая Tribulus terrestris ще ви помогне като:

  • повиши нивата на тестостерона – растението се използва в източната медицина от много години за лечение на мъжка импотентност. Естествените стероидни сапонини, които се съдържат в билката стимулират производството на тестостерон;
  • повишава либидото – билката доказано засилва сексуалното желание и действа положително върху потентността и на двата пола;
  • подобрява репродуктивните функции – при редовна употреба на „бабини зъби“ се наблюдава повишаване броя на сперматозоидите и тяхната мобилност;
  • тонизира организма – употребата ѝ е много полезна за здравето като цяло. Повишава физическата сила и психическата концентрация. Възможно е да има положителен ефект при състояние на депресия, тревожност и липса на енергия.

Ако изберете хранителна добавка за мъжка потентност, трябва да спазвате задължително препоръчителната доза обозначена на опаковката.

Как билковите продукти подпомагат организма?

Днес в търговската мрежа могат да бъдат открити много разнообразни хранителни добавки, които имат напълно натурален произход. Ако разгледате каталога на cvetitaherbal.com ще ви направи впечатление високото качество на продуктите и това, че в тях са използвани много популярни и ценни за здравето билки. Тези природни средства имат за цел да подпомогнат организма със своите антибактериални, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Могат да бъдат намерени под формата на капсули, прах, тинктури, екстракти и други. Билковите препарати не заместват традиционното лечение, но работят в полза на здравето, като подкрепят организма и засилват имунитета.

Защо да изберем качествени хранителни добавки онлайн?

Когато пазарувате подобен вид препарати, е добре да го правите от специализиран магазин като Cvetitaherbal.com. Проверете търговеца и научете повече за неговата дейност и това къде се произвеждат хранителните добавки. Важно е да използвате продукти, които са с доказано качество и много добре описани характеристики. Така лесно ще изберете препарата, който е подходящ във ваша случай. Винаги може да се консултирате и с лекар, ако решите да използвате нова добавка. Да се пазарува онлайн е удобно и лесно, затова и повечето хора предпочитат да поръчват по интернет.