Каква покривка да използваме, ако масата е елипсовидна?

покривка за маса

Има множество аксесоари, които всеки използва в ежедневието, за да създаде една по-приятна и уютна атмосфера. Някои от тях са не просто декоративни, но и много практични, което ги прави задължителни за интериора на дома. Днес ще поговорим малко повече за елипсовидна маса – елипсовидна покривка, защото повечето хора избират именно такава мебел за трапезарията. Препоръчително е покривката, която ще поставите, да бъде съобразена с контура на масата така, че още повече да изпъкне красивата ѝ форма.

Защо не бива да пренебрегваме използването на елипсовидна покривка?

Вероятно не се замисляте много за този вид декоративен аксесоар, а просто го използвате. Напоследък се срещат и хора, които предпочитат да се хранят директно върху плота на масата, без той да бъде покрит с нещо. Със сигурност едно красиво покривало би направило масата много по-приятна зона за хранене отколкото, ако липсваше. Препоръчваме ви да не пропускате покупката на подходяща елипсовидна покривка, понеже тя ще предпази основната мебел от надраскване и ще създаде по-голям комфорт на хранещите се. Текстилното покривало изолира шумовете и всеки който е около трапезата, ще се чувства много по-добре без да се тревожи от тракане, скърцане или някакви други звуци, които издават приборите и съдовете.

Ако използвате красив текстилен аксесоар, това ще обогати интериора и ще направи трапезната зона и самата маса много по-красиви. Бихте могли в зависимост от повода да използвате текстил в различни цветове и декори, с което ще създадете настроение на всички. По креативните хора се опитват да съчетаят този аксесоар с нещата, които разполагат върху плота като сервизи за хранене, вази с цветя, салфетки и други. Благодарение на това, детайлите изпъкват и пространството става още по-приятно.

Как да изберем красив и практичен аксесоар?

Днес в търговската мрежа ще откриете много разнообразни модели. По-лесно ще изберете красива и практична елипсовидна покривка, ако обърнете внимание на тези няколко съвета, предложени от специалистите на магазин MOVI.BG:

покривка
  • внимателно изберете цвят – препоръчително е да имате елегантна снежнобяла елипсовидна покривка. Тя може да се използва при някакви по-специални поводи и когато имате гости. Щом избирате цветен текстил и такъв с щампи може да се ръководите от личния си вкус за естетика както и от другите декоративни елементи, които ще използвате при сервиране на масата;
  • размери – винаги се съобразявайте с формата на масата, както и с нейните размери. Ако разполагате с мебел, която е елипсовидна поръчайте именно такава покривка. Прието е краищата да падат около 20- 25 см от ръба, за да изглежда самата маса красиво и елегантно;
  • материал за изработка – той може да бъде естествен като лен и памук или синтетичен. Повечето пъти хората предпочитат естествените материи, когато купуват официален аксесоар. В ежедневието най-често се предпочитат елипсовидни покривки от синтетични материали, защото се поддържат много по-лесно. Полиестерът изглежда гладък и приятен на допир, а най-хубавото при него е, че не задържа петна.

Ако внимателно се запознаете с характеристиките на различните модели много по-лесно ще откриете правилния за вас вариант. Съветваме ви да изберете повече от един модел, за да може често да подменяте красивия декоративен аксесоар.

Защо да пазаруваме домакински принадлежности и текстил онлайн?

Хората откриват все повече важни неща, които използват в ежедневието по интернет. Търговците са заредили огромно разнообразие от модерни елипсовидни покривки. Това ви дава шанс много лесно да откриете правилния за вас модел. Ако изберете онлайн пазаруването се възползвате от достъпните цени и шанса много по-спокойно да се запознаете в детайли с продуктите. Не се съобразявате с работното време на магазина и може да поръчате във всеки един момент. Направете дома си още по-красив и уютен като откриете различни елегантни покривала за масата.