Защо хигиената на матрака е толкова важна за комфорта и здравето ни?

матрак

Да обитавате една чиста и уютна атмосфера е основната ви задача, затова и редовно почиствате дома си. Всяка домакиня има регулярни ангажименти свързани с обирането на праха от мебелите, пускане на прахосмукачка, измиване на подовите настилки и други. Помислете до каква степен обръщате внимание на мястото където спите? Не е важно само да се сменят чаршафите, а да се извърши по детайлно почистване на матрака. Това може да бъде направено професионално от https://cleandirect.bg/pochistvane-na-matraci, които са лидер в този бранш. Научете повече за тази услуга и не пропускайте да се възползвате от добрите цени.

Защо е опасно да се спи върху мръсен матрак?

Дори зоната в която си почивате и спите да ви изглежда идеално чиста и свежа, вероятно това не е така под повърхността. Ежедневно се натрупва прах, различни замърсявания и дори клетки от телата на хората, които лежат върху матрака. Това заедно с образувалата се влага са най-добрата предпоставка за развитие на различни микроби и акари.

спалня

Ако не бъдат премахнати детайлно и навреме, те ще ви създадат редица главоболия като затруднено дишане, кожни реакции и други алергии. Обърнете внимание, че днес има много добри фирми за почистване, които предлагат сухо пране на текстила. С тяхна помощ ще отстраните мръсотията в дълбочина и ще спите в една чиста и приятна обстановка. Не рискувайте здравето си след като има лесен и изгоден начин за почистване на тази важна вещ.

Да изберем ли професионалното почистване на матрака?

 Ще останете приятно изненадани колко бързо и лесно се хигиенизира цялото пространство. От Cleandirect.bg предлагат да научите малко подробности за професионалното пране на текстила:

  • почистването на матрака се случва във вашия дом – това е сериозно улеснение за всеки потребител, който не разполага с достатъчно време;
  • използват се специални машини – почистването се прави с така наречения екстрактор. Той е много мощен и премахва всички замърсявания на голяма дълбочина;
  • матракът се обработва двустранно – това ви гарантира още по-добри крайни резултати;
  • целият текстил се напръсква със специален спрей против акари – неговата формула е безопасна и напълно натурална, за да си осигурите още по-голяма свежест.

Не се колебайте да изберете професионалните услуги на модерните фирми за почистване. Дори да имате желание сами да се справите със задачата това е невъзможно, понеже не разполагате с необходимите познания и техника. Матракът е скъпа вещ и трябва да се пази. Не е разумно да рискувате да бъде повреден. Ето защо е най-добре да повикате хора, които разбират от тази работа и ще я свършат перфектно.