Хостинг от Jump? Защо, как и кога

За да се развива един бизнес успешно, той трябва да разчита на поредица от външни и вътрешни ресурси, за да стартира добре, за да се развие както трябва, но и за да просъществува като цяло. Услуги като уеб хостинга са един от „невидимите“ компоненти, на които разчитаме, докато осъществяваме една по-идеите си, свързани с професионалното позициониране на своя онлайн магазин или сайт, чрез който предлагаме конкретен вид услуги.

Какво е хостинг и защо ни е необходим

хостинг

В следващите редове ще разберете малко повече за това какво всъщност представлява така нареченият hosting и защо трябва да го включим в бизнес стратегията си, по какъв начин той ще се отрази на успехите ни, както и на потребителския интерес, както и на начина, по който управляваме важната за нас информация. Ще дадем светлина и на това „Защо избрах хостинг от jump?“, ако вече сте намерили решение в лицето на тази фирма и си задавате този въпрос.

Колкото и абстрактно да звучи, всеки уеб сайт се помещава на определено място, за да може той да функционира правилно във времето, за да имаме сигурен достъп до него и добра интернет връзка, на която се гради много… Стандартният подход в случая е използването на „споделен хостинг“, към който са свързани няколко сайта. Качеството на услугата е добро, както и цената, но освен този вариант има и много още други, за които си струва да поговорим.

Преди да продължим с видовете hosting, нека поясним защо всъщност той е толкова необходими. Ето ги и водещите причини:

  • Връзката е непрекъсната, защитена и бърза – много важно обстоятелство за всеки сайт, който трябва да работи добре и да гарантира приятното потребителско преживяване;
  • Налице са подходящите за онлайн платформата параметри и инструменти, с които тя да бъде управлявана още по-ефективно – тук може да отнесем опции като процесорно време, трафик, максимален брой пощенски кутии и др.;
  • Възможност за създаване на „back-up” или с други думи – да правите надеждни резервни копия, с помощта на които да запазите цялата важна за вас информация;
  • Шанс за развитието на всеки един заложен проект – между намерението и действието има огромно пространство, което можем да запълним само и единствено с целенасочени действия, за да видим желаните от нас резултати. Точно това е смисълът на хостинга – да прави нещата реални, дори и когато ни предстои на покорим напълно нови хоризонти. Като за начало е добре да стартираме със споделената версия, като колкото повече се развиваме и вървим нагоре, толкова по-разширена услуга ще ни е нужна;
  • Подобряване на комуникацията посредством създаването на мрежа от пощи – непрекъснатата връзка с потребителя е най-добрия коректив, на който можем да заложим. Хостингът позволява да се създадат десетки имейл пощи, които да са свързани с общото си име.

Специалистите на Jump съветват да се възползвате докрай от възможностите, които съвременният hosting предоставя на потребителите, защото те не са никак малко! За повече информация изпратете своето запитване до екипа на фирмата и научете кой план би бил най-удачен за нуждите на вашия бизнес. А сега нека поговорим малко за това как да открием оптималния за нас план.

Как да изберем подходящ за бизнеса си план

лаптоп

Дошло е времето да изберете подходящ хостинг план…? Звучи трудно, нали! На първо място определете спецификите на своя бизнес неговите потребности – колкото по-обширна е дейността ви, толкова по-голяма производителност ще търсите. Логично. Ако обаче сте новостартирала фирма и искате базов пакет услуги, споделеният хостинг би бил отлична опция, както вече споделихме.

Някои технически параметри също трябва да бъдат взети под внимание, като например време за изпълнение и качество на услугата, възможност за 24/7 поддръжка и правилно позициониране на уеб сайта. Сървърът има както виртуално, така е физическо местонахождение, за което е добре да се информирате предварително. Друг важен аспект при избора на хостинг е трансферът на данни и дисковото пространство – препоръчително да изберете план, който не поставя сериозни ограничения и помага за развитието на бизнеса.