Смяна на щрангове: сред най-честите поводи да се обърнем към ВиК фирма

Домът ни е предназначен, за да ни подслонява, но и за да ни помага да се отърсим от стреса, който е неразделната част от нашето ежедневие. Той трябва да бъде адекватно поддържан – както в естетически план, така и в технически. Редовните ремонти (козметични или основни) стоят в основата на това жилището ни да ни служи добре, но най-вече да изпълнява предназначението си. Винаги, когато забележите, че нещо трябва да бъде подменено или поправено, се заемете с тази задача, без да се размотавате излишно. Навременните мерки са най-добрият начин да разполагаме с имот, в който всичко е в безупречен вид!

С внимание към ВиК инсталацията

ремонт на тръба

Обзавеждането и разположението на отделните мебели са на фокус във всички случаи. Но наред с правилния им избор, е редно да помислим и за изправността на ВиК инсталацията. Ако тя не функционира правилно, а на места се забелязват дори и течове, спешният ремонт е строго задължителен. В противен случай няма да можете да използвате който и да е от електроуредите в дома си, свързани с водопроводната система!

Винаги бъдете наблюдателни по отношение на ВиК инсталацията. Обследвайте я редовно, най-вече като обръщате внимание на това дали някъде има следи от влага и петна, възникнали поради водопроводни проблеми. Ако сметнете за необходимо да се намеси опитен водопроводчик, го ангажирайте час по-скоро, за да избегнете още по- сериозни аварии!

Подмяна на щрангове

Съществуват два вида щрангове, които е нужно да бъдат подменяни при нужда: хоризонтални и вертикални. Но този вид ремонтна дейност не би могла да бъде проведена и завършена добре, ако човекът, който се е заел с нея, не разполага с нужните знания и опит. Затова дори не си и помисляйте да подменяте щранговете собственоръчно, защото не се знае какъв ще е крайният резултат. Добре е да знаете, че смяната на щрангове се състои в някои основни стъпки, които никак не са лесни за изпълнение:

 • Демонтаж на старите тръби;
 • Монтиране на нови тръби;
 • Укрепване със скоби;
 • Топлоизолация;
 • Тестване на системата;
 • Почистване и превозване на отпадъците.

Само опитен специалист ще е в състояние да се справи добре с всяка една от гореизброените дейности. Така че помислете кой точно водопроводчик да наемете, но преди да направите това, се уверете, че той е достатъчно компетентен по отношение на ВиК ремонтите. Или вижте https://hidro-start.com/smiana-na-shtrangove/. Хидро Старт ще Ви помогне в поддръжката на водопроводната си система!

Вертикални и хоризонтални щрангове

Както казахме и по-рано, щранговете са два вида. В зависимост от това за кой точно щранг става дума, процедурата по неговото подменяне ще е строго определена и индивидуална. В по-долната таблица ще видите нагледно какви са необходимите ремонти дейности, които трябва да бъдат извършени при различните видове щрангове, а оттам нататък преценете към коя ВиК фирма да се насочите. Ние Ви препоръчваме Хидро Старт!

Вертикален щранг Хоризонтален щранг
1.     Демонтиране на старите тръби; Демонтиране на старите тръби;
2.     Разпломбиране на водомерите; Монтиране на нови тръби от полипропилен;
3.     Монтиране на нови тръби от полипропилен; Поставяне на топлоизолация;
4.     Монтиране на сферични кранове; Укрепване на тръбите;
5.     Укрепване на тръбите посредством метални скоби; Монтиране на сферични кранове;
6.     Монтиране на нов щуцер; Тестване на системата;
7.     Монтаж на холендрова гайка; Извозване на отпадъците;
8.     Тестване на системата. Издаване на документи

 

Профилактиката, редовната инспекция, също както и ремонтите, са задължителен елемент при поддръжката на ВиК системата. Не се отнасяйте пренебрежително към нейната работа, а ако тя Ви „сигнализира“, че нещо не е наред, подходете с нужното внимание. Доверете се напълно на екипа Хидро Старт, който ще Ви впечатли с висок професионализъм и достъпни цени!

От какви други ВиК услуги можем да се възползваме

Много от електроуредите в дома ни работят в директна връзка с водопроводната система:

 • Пералнята;
 • Съдомиялната;
 • Бойлерът;
 • Обзавеждането в банята (мивка, вана, сифон и др.).

И сами разбирате, че без правилно функционираща ВиК инсталация ще Ви бъде напълно невъзможно да използвате който и да е от изброените елементи, а ако те от своя страна също се нуждаят от подмяна, се насочете към следните видове услуги:

 • Монтаж на пералня;
 • Монтаж на съдомиялна;
 • Монтаж на мивка, биде или вана;
 • Монтаж на бойлер;
 • Монтаж на тоалетна чиния и много други.

Хидро Старт е винаги на разположение за Вас. Усетете удоволствието от комфортния и технически изправен дом!