Видеонаблюдението като основна превантивна мярка за охрана на търговските обекти

видеонаблюдение

Ежедневно в социалните мрежи научаваме за ограбени търговски обекти от хора, които нямат никакво намерение да отговарят за своите постъпки. Жалко е, че в 21 век въпреки високите технологии, на които разчитаме все още разкриваемостта на престъпленията е доста ниска. А причините за това да не бъдат открити апашите се оказват факти, които реално зависят изцяло от самите нас. Имаме охранителна система, но записите не са достатъчно чисти за да докажат, че конкретния човек е извършител на деянието? Време е за нова система за видеонаблюдение, която не само да ни помогне максимално да защитим бизнеса си 24 часа, но и да бъде достатъчно ефективна в борбата с престъпността.камери

Какви камери за видеонаблюдение да изберем

Със сигурност и вие си задавате този въпрос. Камерите за видеонаблюдение днес се предлагат в различни категории спецификации, функции и цени. В търсенето на перфектното решение, което да ни гарантира достъп до търговския обект през компютър или мобилен телефон, да ни гарантира ясен образ и това да не ни струва твърде скъпо днес попадаме на едно доста примамливо предложение. На пазара има готови решения за комплекти от камери, които са в комбинация с видеорекордер и освен това са невероятно изгодни като цена. За да отговори на потребностите на търговския обект е ясно, че не само цената би била от значение, а също така:

Ако намерите конкретните отговори на тези въпроси то определено грижата за сигурността ще бъде на високо ниво, което да гарантира, че потенциална кражба органите на реда ще стигнат максимално бързо до извършителите.

Колко да пари да инвестираме в комплект камери

Само факта, че се спирате на комплект за видеонаблюдение е показателен за добрия ви избор. Когато са в комплект камерите те вървят с всички необходими за тяхната ефективна работа аксесоари. В дигиталния и технологично усъвършенстван свят днес наистина можем да разчитаме на високо качествени решения с висока резолюция на образите, независимо от осветеността, управление на камерите от разстояние, приближаване на образа и редица други функции. Колко ще струва всичко това? Относително е да се дава конкретна сума за комплект камери за видеонаблюдение. Всъщност цената се определя от:

  • Броя на камерите;
  • Вида и техническите параметри на камерите и видеорекордера;
  • Обхват на видеонабрлюдението;
  • Дали системата е подходяща за вътрешно или външно наблюдение и други.