Как да се справим, ако имаме съмнение за скрит теч в апартамента?

вик авария

Различните аварии, които могат да възникнат в жилището ви, е добре да бъдат открити и отстранени навреме, за да не направят по-големи поражения. Водопреносната мрежа със сигурност е доста сложно съоръжение, при което е възможно да се появи пропускане на вода, която да ви създаде множество главоболия. В случай че имате съмнения за нещо подобно, е добре да извикате ВиК специалист, който се занимава с откриване на скрит теч. Звучи сложно, но за хората които разполагат с необходимата техника и познания не е така. Благодарение на тази модерна услуга ще спестите средства за по-голям и скъпо струващ ремонт, който би бил продиктуван от вашето забавяне.

Какъв метод за откриване на скрит теч ще ни препоръчат водопроводчиците?

Това са много специфични аварии, за които собствениците на имоти само имат съмнения, и няма как да са абсолютно сигурни в това. Скритият теч се случва някъде по водопроводната инсталация и не може да бъде забелязан прекалено бързо. Възможно е да се ориентирате по това, че се е появило леко влажно петно на стената или че сметката за вода е необосновано висока спрямо потреблението. Професионалистите от ВиК компанията, които ще потърсите имат различни методи, по които могат гарантирано да установят проблема.

В практиката си те са се сблъсквали с различни аварийни ситуации и знаят къде точно е възможно да възникне скрит теч. Откриването му обикновено става с модерни измервателни устройства като термокамера, влагомер или ендоскоп. Те се използват за локализиране на аварията и предотвратяват по-сериозни дейности като излишно къртене на мазилка и плочки. Не се опитвайте да правите нещо сами, тъй като има опасност да създадете много по-голям проблем и той да ви струва скъпо. Според водопроводчиците на Хидро Старт откриването на скрит теч трябва да се извършва само от специалист, който познава в детайли водопреносната система.

Какви повреди би могъл да нанесе на апартамента скритият теч?

Преди време откриването на проблеми свързани с водопровода се извършваше посредством компетентността на водопроводчика и неговия нюх. Сега нещата са много по-сигурни, благодарение на съвременните измервателни устройства. Целта е да бъде избегнато къртенето на мазилки, плочки и други настилки, които са скъпи и след това ще трябва да се подменят с нови. Ако проблемът не бъде открит навреме има реална опасност да:

водопровод
  • се повреди мазилката и дори вътрешността на стената – както добре знаете водата е силна стихия, способна да разрушава в голяма дълбочина;
  • ще имате ниско налягане при потребление и високи сметки – щом някъде по веригата на водопровода има скрит теч със сигурност налягането ще спадне и ще плащате високи сметки;
  • рискувате да правите скъп и продължителен ремонт – в случай че аварията не бъде открита достатъчно бързо, водата ще нанесе непоправими поражения по апартамента. След това ще се наложи много по-голям и скъпо струващ ремонт.

При първи съмнения за скрит теч във водопровода търсете подходяща ВиК фирма. Професионалистите знаят как да действат, за да намерят аварията бързо и да има минимални ремонтни дейности.

Защо днес често се използват термокамери?

Много по-лесно и рентабилно е да се включат новите технологии в засичането на различни ВиК аварии. Безсмислено е да се кърти и да се разчита на познанията на водопроводчика, защото клиентите искат да спестят средства от ремонта и той да приключи в кратки срокове. Термокамерите гарантират 99% успеваемост, тъй като много точно засичат температурата и локализират проблема на конкретно място. Професионалните фирми се развиват непрестанно и надграждат своите компетенции, за това и притежават необходимата техника и устройства за да предложат най-доброто на потребителите.

Това е причината намирането на скрит теч да става бързо и вече да не е толкова голям проблем за домакинствата. Според Хидро Старт термокамерата е полезна, защото:

  • съкращава времето за откриване на скрития теч – това е важен момент, тъй като по-бързо ще се извърши ремонтът и ежедневието ви ще продължи по стария начин;
  • модерните устройства винаги са полезни – водопроводчиците не спират да надграждат своите знания и да използват всякакви съвременни технологии, за да предоставят по-добра услуга на клиента;
  • откриването на авария с термокамера спестява време и средства – към момента това е най-бързият и лесен начин, да се намери водопроводния проблем. Да не забравяме, че тези устройства се използват и при други ситуации успешно.

Съвременните ВиК фирми се стараят да бъдат в крак с новите технологии, те ви предлагат най-доброто и възможността бързо да разрешите всеки проблем.

Как да открием подходящ ВиК специалист?

Препоръчително е давате доверието си на хора, които отдавна са в бранша и ви гарантират бързина, коректност и добри цени. Подобни фирми ще намерите онлайн, където бихте могли да разгледате техните уеб сайтове и да научите подробности за дейността и услугите, които извършват. В интернет  имате възможност да прочетете различни отзиви и коментари преди да прецените, кого ще наемете. Направете лична среща, за да изградите добри отношения с водопроводчика, защото комуникацията е едно от най-важните неща. Не губете време, ако смятате че имате водопроводна авария, а веднага търсете контакт с добра ВиК компания.