Кога, защо и от кого се извършва монтаж на нови радиатори

монтаж на радиатори

Студените сутрини в София предвещават настъпването на студените зимни дни. А все още не се сигурни как ще отоплявате дома си? Радиаторите на парното са дали заявка още предходния отоплителен сезон, че няма как да разчитате отново на тях, поради ежедневните течове, причинени от корозия, дефекти и амортизация. Какво да направите за да не ви излезе твърде солено отоплението? Днес ще ви насочим към фирма за подмяна на радиатори, с чиято помощ можете да останете удовлетворени от сметките, а топлината в жилището да носи приятен комфорт и уют.

Да смените радиаторите навреме

Няма точно определен препоръчителен период, през който е хубаво да бъдат сменени радиаторите на парното отопление в дома ви. Но не са малко специалистите, предлагащи услугата монтаж на радиатор София, според които едни от добрите периоди са ранна пролет, лятото и есента. Важно е да избегнете неудобството по средата и в разгара на зимата да се занимавате с ремонти, тъй като това ще бъде равносилно на студ, мръсотия и ползване на електрически печки в най-неподходящия момент. Сами се досещате как сметките за ток ще изхвърчат в небесата, а така вероятно ще имате и основателна причина за силното главоболие, което изпитвате.

Но нека да бъдем по-позитивни, тъй като както вече споменахме все още не е късно да наемете специалисти за подмяна на старите радиатори с нови. Как да го направите? Ето и малко лесни за изпълнение стъпки:

  • Търсене на фирми от София, предлагащи такива услуги

Всеки днес ползва Интернет, така че едва ли ще затрудните с изписването на съответните ключови думи в търсачката. Колкото повече резултати толкова по-добре. Така ще имате възможност да си изберете онези, които да отговорят на вашите индивидуални потребности като срок, цена, условия;

  • Изберете си радиатори

По този въпрос можете да се консултирате с екипа, който ще наемете. Все пак се търси висока ефективност и дълголетие на радиаторите, така че е оправдано да се възползвате от съвети на опитни професионалисти.

Всъщност това са основните два показателя, които имат роля за предстоящия качествен ремонт. Но сега ще ви дадем малко съвети за това как да изберете екип, тъй като самата услуга по подмяна на радиаторите не е елементарна и за да се гарантира икономичност и енергийна ефективност е важен не само вида на топлинния източник, но съща така и вида на радиаторите както и проведения монтаж.

Екипа – защо професионалисти с опит

Сред вариантите радиатори, които все повече се монтират в отоплителните системи са тези от алуминий. Всъщност над 80% от екипите от София ги препоръчват заради добрите им качества както и енергийно ефективност. Само ще отворим една скоба е ще кажем, че това са радиатори с:радиатори

  • Модерен дизайн;
  • Ниско тегло;
  • Високи топлоотдаващи показатели от където и преференциален КПД;
  • Изгодни като цена;
  • Не корозират;
  • Издръжливи са във времето и са износоустойчиви.

Именно поради това е важно да сте взискателни към подбора на радиатори, а също така и към техния монтаж.

Избора на екип е не по-малко решаващ от този на радиаторите. Всъщност от начина, по който е направен монтажа зависи дали те ще бъдат ефективни. Има строги принципи на работа, които професионалистите спазват с оглед на това наистина да се гарантира качество, сигурност, дългогодишна експлоатация на отоплителните тела.

Ще попита е и за цената. Зависи до голяма степен от броя на телата, които ще се инсталират в жилището ви. Дали има нужда от подмяна на кранове както и други елементи или просто старите тела ще се заменят с новите. Имайте също така предвид, че при избиране на екип от София за подмяна на радиатори е важно да уточните производствените гаранции за радиаторите както и за проведената ремонтна услуга.

Пожелаваме ви успех с наемането на професионални монтажници на радиатори и смело посрещане на предстоящия отоплителен сезон!