Идеалните размери за маса за трапезария

маса

За да е сигурно, че трапезната ви маса ще се адаптира към обстановката е напълно естествено да потърсите такива размери, които да са в синхрон с общата площ. Има ли закономерност за това как и по каква формула да се определи размера на търсената маса за трапезария? Много труден въпрос, на който могат да отговорят само интериорните дизайнери. Със сигурност има правила, но те по никакъв начин не бива да се приемат като закон, който да бъде спазван. По-скоро като съвет може да бъде приета подобна насока, така че сега ще потърсим начина, който да определи кой от предлаганите на пазара размери маси за трапезария са добре дошли в дома ни.

Пропорции и планиране

За да се вземе на фокус оптималния размер на вашата трапезна маса е важно да сте наясно с общата квадратура на пространството. Обикновено масата не е единствената мебел в зоната за хранене и ако е част от кухнята то имате:Комплект трапезна маса с 4 стола

  • Кухненски мебели;
  • Електроуреди;
  • Трапезни столове;
  • Помощен кухненски модул;
  • Бар столове.

За да се определят добрите размери на масата за трапезария вземете предвид габаритите на току що изброените елементи, които са неизменна част от интериора. освен това друг момент е това, че по съвет на интериорните дизайнери задължително трябва да оставите отстояние от мебелите поне 50 сантиметра, което би оказало влияние върху вашето удобство при ползване на трапезната зона. Не бива масата  и столовете да са буквално наблъскани в кухнята и така да ви е трудно да дишате, а камо ли а се храните спокойно.

Планирането и съобразяването с пропорциите ще определи не само размера на трапезната ви маса, но и нейната форма както и това дали имате опция за избор на модел с разтегателен механизъм. Всеки сантиметър е важен, тъй като със сигурност ще се отрази на комфорта на семейството ви по време на вечеря или друго събиране около трапезата.