Защо е опасно да се доверяваме на автошколи, предлагащи евтини шофьорски курсове?

евтини курсове за шофьори

Забелязва се периодично увеличаване на цените на предлаганите шофьорски курсове у нас. Несъмнено това е една от причините много от кандидат курсистите да търсят най-евтините предложения на пазара, често това се оказва не толкова правилно, поради редица фактори. Статистика сочи, че клиентите заявили и избрали да преминат евтин курс в деветдесет процента от случаите остават крайно разочаровани от некомпетентността на автоинструкторите и качеството на предлаганата от тях услуга. На какво се дължи това и основателно ли е действително да има толкова негативни отзиви в Интернет по отношение на по-ниско тарифните обучения за водачи на моторни превозни средства?евтини шофьорски курсове

Ето и статистиката- всъщност независимо от това, че за да упражняват дейност автошколите и инструкторите подлежат на лиценз, много от тях пренебрегват изисквания минимален хорариум за провеждането на даден вид курс в зависимост от категорията. От тук започват и проблемите на курсистите. Реално те са не добре подготвени поради намаления брой часове и от тук се превръщат в потенциални причинители на пътни инциденти. По-отговорните курсисти са принудени да си плащат в други автошколи допълнителни опреснителни часове за да придобият нужната им увереност, но повечето поради липса на финанси си остават само с част от наученото и дори не стават активни шофьори. И така на практика се оказва, че са само притежатели на шофьорска книжка без каквото и да било покритие по отношение на възможности като шофьори.

И за да се предложи цена 350 лева за курс от категория Б то имайте предвид, че тя е нереално ниска и не очаквайте някакво качество. Само за кормуването и горивото инструктора се нуждае от повече пари. От тук следва да се замислите дал изобщо си струва да плащате ниска тарифа, а реално да няма абсолютно никакво покритие и качество на провежданото обучение. не е нужно да си дипломиран математик за да разбереш, че евтините курсове са доста съмнителни. За да предложи такава цена инструктора ще се наложи да спести от хорариум часове по практика и теория, което от своя страна пък със сигурност ще рефлектира върху вашата подготовка като шофьор. Затова преди да се подведете по ниската цена се замислете над нещата върху които акцентирахме. Имайте предвид, че шофьорския курс е обучение, което се провежда веднъж в живота затова инвестирайте в доверена автошкола, която действително ще положи усилия за създаването на отговорни и компетентни шофьори. Евтин курс за шофьори – подминете го, цената сама по себе си показва, че тук има нещо съмнително!