Как да установите по безспорен начин наличие на бременност в домашни условия?

бременност

Като прекрасен интимен момент от живота си определят жените, на които им предстои да дарят нов живот. Едва ли има жена, която не очаква с трепет новината, че ще става майка. Родителството е изпълнено с отговорности и то изцяло променя досегашния ви живот, но това определено е изпълнено с много красиви и различни емоции. Как обаче жените разбират, че им предстои да станат майки? Закъсняването на месечния цикъл се счита като един от сигурните симптоми, но при дами, които страдат от нередовна менструация това не би било критерий. Факт е също така, че в най-ранен стадий на бременността трудно биха се разпознали някакви безспорни белези за зародилия се нов живот в тялото ви. За улеснение и установяване лекари препоръчват на първо място да бъде направен домашен тест за бременност – https://aptekifenix.bg.

Първи симптоми, които налагат използването на тест за бременност

Ако правите опити с партньора си за забременяване е очевидно, че винаги ще имате под ръка тест за бременност, който да използвате за установяване на такава в подходящия момент. Преди обаче да предприемете провеждането на тази елементарна процедура в домашни условия е необходимо да имате причина за това.

Наблюденията върху собственото ви тяло могат да бъдат показателни за това дали да приложите домашен анализ за безспорно установяване на това, че ще ставате родители. Основните симптоми за евентуална бременност са:

  • Закъсняване на цикъла повече от 10 дни;
  • Болки и тежест в гърдите;
  • Умора;
  • Гадене;
  • Увеличен апетит;
  • Промяна на настроението и други.

Определено това не са кой знае колко показателни симптоми, че сте 100 % бременни затова при съмнение спокойно можете след 10-15 ден от закъснението на цикъла да направите домашен тест. Предложенията в аптечната мрежа са разнообразни. Те действат на един и същ принцип и с няколко капки урина по безспорен начин се установява дали ще ставате родители или не.

Кои тестове са най-точни?

тест

Вариантите за тестове за бременност са много. що се отнася до тяхната цена то имайте предвид, че в аптеките се предлагат такива от 60 стотинки до около 20 лева. Всеки един от тях може да бъде прецизен и точен стига да бъде използван съобразно ръководството за употреба.

Обърнете внимание, че има такива, които отчитат точно наличието на бременност само при първата сутрешно урина. Други пък са достатъчно прецизни и отчитат резултатите независимо от това през коя част на денонощието ще бъдат направени. Основната роля на домашните проверки е да отчетат дали в урината има наличие на HCG, хормон, който се натрупва в урината 6 до 9 дни след забременяване. Можем да кажем, че всеки един от предложените в аптеката тестове са:

  • Точни при 99 % от случаите;
  • Изключително чувствителни при установяването на наличието на HCG хормон;
  • Лесни за употреба;
  • Минималистични и дискретни.

Препоръчително е за точни резултати да намалите приема на течности преди извършване на анализа на урината, защото някои видове могат да дадат грешен резултат при прекалено разреждане на хормона.

Резултати до 5 минути

Най-хубавото на тези лесни за използване в домашни условия тестове е това, че не се налага да чакате с дни за установяване на резултата. Моментално или максимум до 5 минути след като сте направили анализа се установява дали ще ставате майка. Разбира се потвърждението на благата вест се установява в лекарски кабинет на специалист, който чрез преглед, кръвен тест и апаратна диагностика потвърждава резултата от домашния тест.

Предвид това, че са евтини е причина винаги да имате под ръка тест, който да използвате, когато имате потенциални симптоми и съмнения за бременност. За да се насладите на този невероятен момент от живота си изберете такъв, който е безспорно точен и приложим във всяка част на денонощието.