Синбиотици – комплекс от полезни за здравето живи бактерии

синбиотик

Съвременния човек се научи да обръща повече внимание на здравето си. приема на витамини, спортуване, повече активности на открито са част от нещата, които е добре да приемете като част от ежедневието си за да можете да постигнете наистина добри здравословни физически и физически показатели. Но не винаги изложеното се оказва достатъчно за да влезем във форма и да си осигурим необходимото за да сме в кондиция и да се погрижим за подсилване на имунитета. Съществен принос в това отношение постигат пробиотиците и синбиотиците. Какво представляват тези хранителните добавки и каква е разликата между тях? Онези от вас, които се интересуват от постигането на добро здраве могат да научат нещо полезно от днешната публикация.

Малко повече за пробиотиците

Дори децата знаят, че става въпрос за живи микроорганизми, които живеят в стомашно-чревния тракт. Те са основен източник за подсилване на имунитета и са контролиращи функционирането на редица системи и органи в тялото. Всъщност от пробиотиците зависи цялостното ни здраве и именно в това е причината да проявим отговорност и да поддържаме едно оптимално количество, което би ни гарантирало чревен баланс.

Пробиотиците са живите бактерии, които живеят и се размножават в организма ни. Един от методите за тяхното набавяне е чрез храната. Много са полезните любими на много ора ястия, които имат способността да нормализират количеството на полезни бактерии в чревния тракт. А това безспорно са:

  • Киселото мляко;
  • Киселото зеле;
  • Ферментирали плодове и зеленчуци и други.

С годините имайте предвид, че нивото на пробиотици в организма намалява и това е една от причините да се обърнете към хранителните добавки, посредством които можете да си ги набавите. Независимо от това, че се опитвате да се храните балансирано то устойчивостта на естествените източници се оказва недостатъчни и неустойчиви на киселините в стомаха и под тяхно влияние пробиотичните бактерии умират.

Разлики между пробиотици и синбиотици

пробиотици флора

Между двата термина има съществена връзка. Но за да изясним какво именно са синбиотиците ще споделим, че за да могат да бъдат по-устойчиви пробиотиците и да могат да се размножават ефективно в чревната форма те се нуждаят от съответната „храна“. Реално храната на пробиотиците е именно пребиотика, който осигурява благоприятни условия за разнмножаването и устойчивостта на пробиотичните бактерии.

Когато се говори за синбиотик имайте предвид, че се касае за комплексен продукт, който включва пробиотици и пребиотици. По този начин се гарантира оптимална усвояемост на добавката от организма и бързото възстановяване на баланса в червата.

Един от добрите примери, към които много потребители се насочват за такъв комплексен и ефективен продукт е синбиотик Флора, който се предлага в различни лесни за приемане форми както от възрастни така от деца и бебета. За да не се разпадат поради неблагоприятни условия пробиотичните бактерии и да могат да достигнат до стомашния тракт с нужното количество и качество те се нуждаят от пребиотици. А за да не купувате два вида хранителни добавки то най-правилното решение е да заложите на комплексен вариант, който е изключително ефективен и с отличен ефект върху здравето.

За огромните ползи от синбиотик Флора

Както знаете съхраняването на пробиотичните хранителни добавки изисква специални условия. Но за ад сте сигурни, че можете да гарантирате на организма си най-доброто без риск от разпад на полезните живи бактерии в следствие на температура, влага и киселинност най-добрия вариант е да си набавите синбиотик Флора.

Основните и ключови ползи, които са характерни за добавката се отнасят до:

  • Подсилване на имунната система;
  • Потискат развитието на патогени в организма;
  • Нормализират кръвното налягане;
  • Грижат се за усвояването на храната, която приемаме;
  • Имат антимикробен ефект;
  • Влияят на нормализирането на кръвната захар;
  • Подпомагат баланса в стомашно-чревния тракт и други.

Ако търсите решение за добро здраве то определено синбиотик Флора е правилното решение, подходящо за цялото семейство.