Как да лекувате кашлица при бронхит

геломитрол за кашлица

Кашлицата е симптом, чието лечение трябва да е съобразено с нейния вид. Ако спазмите са провокирани от раздразнено гърло в случая е необходимо да се атакува възпалението, засягащо фаринкса. Друг тип лекарствени препарати се прилагат при наличие на бронхити и синуити. Целта при изразена такава симптоматика е да се стимулира втечняването на сгъстения секрет, който затруднява дишането с оглед на това да бъде естествено изчистен и изхвърлен от организма. Геломитрол е от серията продукти, които се предписват от лекари при симптоматично лечение на кашлица, която е съпроводена с трудности при отхрачване. Какво е важно да знаете преди да приемете лекарствения продукт ще ви запознаем в днешната публикация.

Описание на продукта

Средствата за втечняване на секрета, които се препоръчват при суха кашлица и невъзможност за отхрачване на сгъстения секрет са много. Домашните лечебни методи са свързани с прием на топли течности, билкови отвари и инхалации, които да подпомогнат естественото втечняване. При продължителност на симптоматиката и влошаване състоянието на пациента не бива да се чака, а да се приложи препарат, който значително да ускори процеса. На пръв поглед безобиден бронхит може да се трансформира в пневмония, която да наложи лечение в болнично заведение.

Геломитрол е лекарствен продукт, който се предлага в аптечната мрежа без лекарско предписание, което е добър вариант предвид това, че в почивните дни не можете да разчитате на рецепта от личния си лекар. Основната съставка на препарата е митрол, чието свойство е да послужи при остри бронхити и синуити като спомогне процеса на втечняване на жилавия секрет. Продукта се отличава още с:

  • Успокояващото действие, подпомагащо дишането;
  • Подобряване отхрачването на втечнения секрет;
  • Има противовъзпалително действие;
  • Подпомага оздравяването на дихателните пътища;
  • Лесен е за приемане и не причинява дразнене на стомаха.

Лекарството освен основната съставка съдържа етерични масла, които оказват благоприятно въздействие върху организма. Активните и помощните вещества са пряко насочени към овладяването на симптомите на остър и хроничен бронхит. Ефективността на медикамента е доказана, което е причина често да бъде включван в лечението на грипни заболявания, при настинки с изразена суха кашлица, бронхити, пневмонии.

Начин на употреба и терапия

геломиртол

Спазването на указанията за дозировка в листовката е от съществено значение за провеждането на адекватно лечение. Имайте предвид, че предвид състава на Геломитрол той не се препоръчва като средство, което да се прилага при деца под 10 годишна възраст.

При остри симптоми дозата включва до 4 капсули дневно. При начален стадий на заболяването или хронични проблеми се приемат до 2 капсули дневно. За ефективен резултат и по-добро отхрачване се препоръчва приемане половин час преди хранене с повече течност. По този начин се стимулира бързото разграждане на капсулата в организма и атакуването на слузестия секрет, който се образува в белите дробове.

Следвайте назначената терапия от лекаря си, а в случай на невъзможност да бъде назначена такава можете да се ръководите от листовката на препарата, в която е указана дозировката.

Ефективност

Сухата кашлица с трудности при втечняване на секрета може да наруши притока на кислород до важни органи. Неправилната работа на белите дробове е достатъчен повод за притеснение. Необходимо е да вземете под внимание възможността за използване на лекарства, които са особено ефективни и могат да повлияят успешно при втечняване на секрета. Безспорно Геломитрол е с доказана ефективност при лечение на бронхити.

Втечняването на секрета подобрява ефекта на изчистване на бронхите и се улеснява оздравителния процес. Затова е необходимо да се предприемат съответните действия, които да овладеят симптоматиката на заболяването и да се гарантира успокояване на симптомите. С помощта на лекарствения продукт:

  • Ускорявате процеса на възстановяване;
  • Подпомагате работата на белите дробове;
  • Овладява се възпалението;
  • Ускорява се отхрачването.

Геломитрол се счита за един от най-ефективните решения при стри респираторни заболявания, които са придружени с изразена суха кашлица.