Кои са причините да изберете изкуствена коледна елха?

елха

Емблемата на коледната декорация е именно елхата. Но тази година навярно имате основание да помислите как да намалите разходите за покупка на живо дръвче предвид, че всяка годите цените скачат стремглаво нагоре. Наистина става все по-непоносимо за семейния бюджет да се посрещнат подобаващо едни от най-светлите празници и точно затова днес ще ви дадем идея, благодарение на която ще спестите пари и то в перспектива. Знаете ли, че се повече домакинства избират коледна изкуствена елха? Действително този тип украса се оказва приоритетен вариант, благодарение на който спестявате пари и освен това си осигурявате компонент, който да използвате години наред.

ЗА изкуствените коледни елхи

Споровете по този въпрос не са изненадващи. Ясно е, че има привърженици на естествените дръвчета както и такива, които предпочитат изкуствената. Е, ще кажете, че не усещате аромата на Коледа с изкуствената елха, но пък замисляли ли сте се колко дървета бива унищожавани през този период на годината и какво всъщност причинявате на природата с този ваш каприз.

Определено мненията са различни, но това, което надделява през последните години са всички онези фактори, които биха били особено ключови за вашето решение, а именно да инвестирате в изкуствена украса. ЗА са потребителите, които смятат, че няма нищо лошо в изкуствената украса, тъй като:

 • Не се налага да загиват живи дръвчета, от които така се нуждаем за да ни осигуряват кислород за живота на земята;
 • Разполагат с декорация, която е използваема дълги години;
 • Не се изисква специално съхранение;
 • Не се изхвърля след празника, а се сгъва до компактни размери и се прибира до следващата Коледа;
 • Цената е символична на фона на предложените в търговската мрежа живи елхи;
 • Продуктите са екологични и безопасни;
 • Съвременните предложения за достатъчно иновативни, че да наподобят почти на 90 % визията на истинското коледно дръвче.

Въобще не бива да имате каквито и да било колебания относно покупката на такъв елемент. Не само пестите пари, но и не се ангажирате с време за да обикаляте и избирате най-хубавата, евтина и вписваща се в интериора ви елха.

Какво казват противниците на тази идея?

коледна елха

Не е хубаво да се използва фалшива украса. Така не се спазват традициите и не е толкова уютна и прекрасна Коледата. Ето основните мотиви, които излагат противниците на изкуствената коледна декорация. Те са на мнение, че празника се чества веднъж годишно и не бива да се щадят ресурси за каквото и да било.

Но това до голяма степен носи вреда на околната среда и показва, че е съществено да се вземат под внимание всякакви възможности за да я опазим. И ако това е една от стъпките определено си струва да пренебрегнете капризите си и да се възползвате от възможността да изберете практично и функционално решение, което ще ви служи дълги години. Няма защо да чакате най-добра оферта за живо коледно дръвче, тъй като сега от онлайн магазин MOVI.BG разполагат с разнообразни възможности, от които да избере. Не само, че ще спестите доста пари, но и ще дадете своя принос в опазването на природата.

Видове изкуствени коледни елхи

Има такъв огромен избор от възможности, че наистина човек може да се обърка от това, което му се предоставя. Безспорно всеки дом си има своите особености и това реално оказва влияние върху всички онези аспекти за аранжиране и декориране.

Тенденциите при изкуствените дръвчета се отнасят до:

 • Възможности за избор на размери за елхи;
 • Богата палитра от цветове;
 • Според начина на сгъване и разгъване;
 • Цени;
 • Ниво на безопасност и горимост;
 • Производител, страна на произход и т.нат.

За вашето коледно настроение от онлайн магазин MOVI.BG имат най-добрите решения, които сега можете да поръчате с един клик.