Няколко ценни насоки за избор на кухненски смесител

смесител

За повечето домакини, на които им предстои да си изберат нов кухненски смесител от първостепенно значение се оказва лекотата при използване. Вариантите с една ръкохватка наистина са доста добри и удобни, което всъщност ги прави и толкова купувани. Но не само вида или броя на ръкохватките имат значение за това да се избере прекрасен, елегантен, адаптивен и висококачествен кухненски смесител, тъй като има още ред други неща, с които е добре първоначално да се запознаете.

Издръжливост на покритието

Водата има силно влияние върху метала и ако сте избрали по-евтини варианти то корозията доста бързо ще се появи. Покритието на смесителя има много голяма роля за това колко като период можете да разчитате на безпроблемна употреба. Вариантите кухненски смесители, които се предлагат на пазара са:Хромиран стоящ смесител за кухня

  • Керамика;
  • Хром;
  • Стомана;
  • Сребро;
  • Други благородни метали.

Сещате се, че съобразно това какви са основните материали вложени в изработката на смесителя то цената ще бъде различна, а да не говорим за издръжливостта. Всеки може да си направи кратка справка за това кои са по-устойчиви и кои не.

Вид на чучура

Ако си мислите ,че броя на ръкохватките е важен то помислете за вида на чучура. С пръски или без бихте предпочели да ползвате своя нов смесител? Много съществен момент е да изберете вариант, който да е с чучур, който е максимално издължен и не позволява на водата да пръска от коритото на мивката. Така ще си създадете много по-малко неудобства от това да бършете непрекъснато влагата, която се образува при всяко измиване.

Иновации

В ерата на технологиите е нормално да се търси по-ефективен и функционален смесител. Със сигурност ви се е случвало да се изгорите от струята гореща вода, която изведнъж потича върху ръцете ви. Модернизирането на смесителите е съсредоточено и върху това да имате възможност да задавате прецизно температурата на водата, която ще ползвате. Сензор за температура както и всякакви други екстри вече можете да ползвате, тъй като технологиите оставят своя отпечатък и тук в категорията кухненски смесители.