За ролята и удобствата от използване на индукционни котлони

плот

Това, което отличава индукционните котлони от останалите решения за приготвяне на храна е в принципа, по който работя. Ако масовите плотове и котлони акцентират на нагревателите, които първо загряват самия котлон то при индукционните специфичното е, че директно нагряват съда, а самия уред остава студен. Това ги нарежда и сред най-безопасните за работа, което е основната причина днес все по-голям процент домакинства с предстоящи ремонти да избират замяна на универсалните с новаторски. В mebeliarena.bg ще откриете съвременните и най-нови възможности, благодарение на които можете да се изявите в кухнята като ненадминати кулинари.

Как работи електромагнита

Приоритетно е да знаете, че когато работите с индукционен плот за вграждане или пък свободностоящ е правилно да използвате съд, който реагира на магнитното поле. Това е основното, което ще ви позволи да се справите успешно с работата на уреда, която се отнася до:

  • Бързина;
  • Безопасност;
  • Абсолютен контрол върху температурата;
  • Лекота при почистване;
  • Икономичен разход на електричество.

Това са специфичните особености, които са характерни за осигуряване на оптимално добри условия за приготвяне на храна независимо от нейната сложност при изпълнение на рецептата.

Безспорно нагряването с електромагнитно поле е предпочитано от семейства с деца поради факта, че самата технология е изключително безопасна и няма риск от инциденти, когато уреда е оставен без контрол и надзор. Студения плот е гарантиран дори след отнемане на съда от плота, а по време на готвене единствено се повишава температурата на самия съд.

Ниска консумация на електричество – фокус към пестене на разходи

котлон

С непрекъснато повишаващите се цени на енергоизточниците всяко домакинство цели да приложи принципи за пестене. Благодарение на ниския разход на електрическа енергия, които са характерни за тези плотове е показателно защо се избира най-икономичната възможност, от която да се възползвате.

Индукционните котлони се класифицират като икономични поради това, че:

  • Загряват храната в съда до три пъти по-бързо от останалите модели готварски универсални уреди;
  • 90 % от използваното електричество се преобразува в топлина, която се използва за процеса на готвене;
  • Няма загуби на топлина, които са характерни за пламъка при газовите или котлоните със стандартни нагреватели.

Много бързо и лесно е да се готви с такъв електроуред. Когато домакинството цели инвестиране не само в новаторски модел, но и такъв, който да е оптимално продуктивен и многофункционален, с оптимално нисък разход на енергия то определено не е без значение на какъв принцип ще заложите с оглед на постигане на заложените цели.

За вашите ежедневни нужди и перфектни кулинарни резултати е време да се възползвате от предложенията на mebeliarena.bg.