Как да си осигурим идеалната слънцезащита в двора

Градински висящ чадър

Удобствата, които предлагат градинските чадъри се дължат най-вече на тяхната конструктивна специфика. Те са проектирани така, че да могат да ни осигурят отлична засенченост и да понижат температурите в зоната. Покупката на такъв аксесоар за двора и градината става все по-наложителен в разгара на лятото и точно затова бързаме да споделим, че в каталога на онлайн магазин Мебели Арена сега ви очакват едни от най-добрите и висококачествени идеи. Благодарение на правилния си избор не само ще можете да се насладите на добра сянка, но и ще намалите риска от кожно изгаряне, което може да бъде доста болезнено.

Обхват на приложение

Сянката е мечтана при интензивно слънцегреене и високи температури. Факт е, че необходимостта от градински чадър не е приоритетна само за оборудването на дворната зона през лятото. Тези слънцезащитни аксесоари намират широко приложение в различни открити площи независимо от тяхното приложение и интензивност на натоварване.

Обхвата на използване на градинските чадъри е най-разнообразен. Те са предпочитани при:

 • Оборудване на тераси и балкони;
 • За открити басейни;
 • За плажа;
 • Зони на открито за хранене – ресторанти, бистро, пицарии и други;
 • Веранди;
 • Дворни места;
 • Паркове и градини.

Изобщо навсякъде, където човек би пожелал да поседне на сянка то определено се нуждае от чадър, който да му я осигури. Тенденциите са най-разнообразни и според изискването за уют, стил и комфорт сега потребителите могат да избират измежду бодат асортимент от качествени и надеждни слънцезащитни съоръжения.

За оптимален комфорт

Градински чадър

Може и на пръв поглед да ви изглежда лесно да се избере чадър, то определено е желателно да направите предварителен анализ на предложенията. Мебели Арена разполага с разнообразни варианти, което е показателно, че различните клиенти имат разнородни критерии за избор. За да си създадете оптимален комфорт и идеална сянка е необходимо да се фокусирате върху някои специфични качества на новия си градински чадър. А такива са:

 • Форма. Шатрата би могла да бъде кръгла, елипсовидна, квадратна и дори триъгълна;
 • Размер. Колкото по-голямо е покривалото толкова по-голяма площ ще можете да засенчите;
 • Начин на монтаж/позициониране. Стенно окачване, висящ или на стандартна права основа;
 • Функции. Повечето чадъри разполагат с опция за накланяне. Това позволява да оптимизирате сянката така, че зоната, която използвате да бъде оптимално защитена.

Каквото и решение да вземете имайте предвид, че новото ви съоръжение освен красиво и модерно е важно да бъде стабилно и да гарантира приятна, безопасна и комфортна среда. За да не допуснете грешки от Мебели Арена ще ви осигурят безплатна консултация, която да ви помогне при взимане на окончателно решение.