Как да се насладим пълноценно на екскурзията в Гърция?

гърция

Въпреки че е зима, е нормално да се замислите къде да прекарате част от отпуската си през годината. Днес ще откриете много интересни оферти за почивки и екскурзии в Гърция. Планирайте ваканцията си отрано, за да проучите какви възможности ви дава тази интересна и близка дестинация. Все повече пътешественици избират Гърция, защото няма да пътувате прекалено дълго и ще се озовете на едно красиво, топло място с много чисти и обширния плажове, прекрасна природа и най-вече различни забележителности и исторически обекти. Екскурзията може да бъде наистина пълноценна и вълнуваща, ако изберете тя да ви бъде организирана от добър туроператор, смятат от Travelessence.eu.

Кои места на остров Корфу задължително да посетим?

Този забележителен остров всяка година привлича множество туристи, тъй като разполага с прекрасни плажове, заобиколен е от Средиземно, Адриатическо и Йонийско море. Освен да си почивате излежавайки се на плажа, имате шанс да разгледате и множество културно-исторически обекти. Екскурзията до Корфу е прекрасна възможност да си подарите няколко дни далеч от ежедневието, заобиколени от красивата природа и гостоприемството на домакините. Препоръчваме ви, ако сте избрали Гърция и остров Корфу за вашата екскурзия да разгледате:

санторини
  • стария град – той е най-големият средновековен комплекс в Гърция. Състои се от множество красиви сгради във венециански стил, има прекрасни малки заведения и множество тесни романтични улички. Тук може да отидете до крепостта, която гледа към морето, дворецът на Свети Михаил и Свети Георги, църквата Свети Спиридон и други;
  • дворецът Ахилион – построена е 1890 от италианския архитект Рафаело Карито. Вилата е разположена на огромна площ и ще се насладите на нейната прекрасна архитектура. От градината се открива невероятна гледка към морето, а в пространството около вас са поставени множество статуи на гръцки богове. Впечатление прави тази на умиращият Ахил, откъдето е и самото име на двореца;
  • манастирът Влахерна – до него можете да се придвижите с лодка или пеша по каменист кей. Манастирът функционира като такъв до 1980 година, след което е превърнат в музей;
  • площад „Спианада“ – ако сте на екскурзия на остров Корфу непременно посетете столицата Керкира. Старият град е под закрилата на ЮНЕСКО, а специално площадът „Спианада“ е най-големия на балканския полуостров. Предпочитано място за разходка, където сте заобиколени от старинни сгради, отличаващи се с прекрасната френска архитектура. В града може да посетите още и различни музеи.

Гърция ще ви впечатли със своята красива природа и спокойствието което може да усетите навсякъде около вас. След динамиката и стресът от ежедневието една подобна екскурзия ще ви подейства силно релаксиращо.

Защо хората избират Санторини за своята ваканция?

Силно предпочитана дестинация, заради невероятната атмосфера, приказните гледки и характерните бяло-сини сгради. Санторини е най-големият вулканичен остров в Егейско море. Поради характеристиките на този красив остров тук може да се насладите на различни плажове, има много таверни и заведения, достатъчно хотели подходящи за семейства с деца. В древния град Тира има останки от храмове, светилища, амфитеатър и други древни обекти. Екскурзията в Гърция на остров Санторини е предпочитана от хората, защото научават много интересни исторически факти, храната е натурална и близка до нашия вкус, има много уютни таверни и барове, а любителите на водните спортове могат да ги практикуват спокойно. Ще изберете и красиви сувенири от множеството магазинчета, така че времето ви ще е много добре оползотворено.

Предимство ли е да използваме туристическа фирма?

Независимо че може да си организирате и сами екскурзия до Гърция, няма защо да губите от ценното си време, след като има добри професионалисти, които ще ви помогнат. Туристическите агенции ще се погрижат да ви представя само най-добрите места за настаняване, проверени с годините, а това е важно, защото почивката ви зависи и от мястото където ще нощувате.

Няма да търсите сами транспорт, а ще се възползвате от една достъпна пакетна цена, която включва няколко дневна екскурзия с настаняване и самолетен билет. По този начин ще имате достатъчно време да се подготвите за пътуването или предварително да проучите интересните забележителности, които имате желание да посетите. Щом сте в чужбина винаги има с кого да контактувате при необходимост, екскурзията ви ще протече много по-добре и спокойно. За всякаква ценна информация също може да се обръщате към туроператора, привилегия която няма да имате, ако организирате сами пътуването.

Кога е най-доброто време за екскурзия в Гърция?

Тъй като страната е на юг повечето хора могат още от ранна пролет да се насладят на една прекрасна екскурзия до Гърция. В месеците април и май бихте могли да прекарате част от празниците в южната ни съседка, а след това предстои едно дълго и топло лято. Гърция ще ви привлече с красивите си плажове, спокойствието и релакса от които имате нужда, за да презаредите и да си създадете много нови изживявания.

Тук всеки пътешественик намира нещо за себе си някой спортуват други събират тен на плажа, а трети обикалят таверни и барове и се възползват от активния нощен живот. Заради топлия климат сезона е по-дълъг отколкото този в България, така че дори и през октомври имате възможност да организирате своята почивка в Гърция.