Живеем ли в изцяло дигитализиран свят?

Животът ни е изцяло зависимо от компютрите. Ставаме с мисълта, че трябва да следваме определени стъпки, които са свързани с нашата работа, ежедневни дейности и занимания. Безспорно технологиите така са превзели света ни, че в даден момент се питаме дали не живеем в Матрицата и всъщност сме част от нея. Понякога виртуалното с реалното е толкова близко, че дори сами не можем да осъзнаем къде е точно границата.

Но светът се развива и неминуемо за да сме в час със случващото се имаме нужда именно от технологиите. Дигитализирането на живота ни е част от нашето еволюиране и ето, че когато имаме нужда от информация, нов по-мощен компютър или друго устройство, с което да повишим своята производителност, да увеличим коефициента на полезно действие, то отново опираме до виртуалната реалност. Да, вече не купуваме книги, ползваме електронни четци, не пишем писма, а пращаме имейли. Ето ви напълно елементарни, но показателни действия, които ежедневно и инстинктивно извършваме без дори да осъзнаваме как живото ни се е променил и колко сме зависими от това да имаме връзка с мрежата. Дори социалните ни контакти са изцяло виртуални и всъщност от тук идва проблема на обществото ни – прекомерното реализиране на едни виртуални отношения, което всъщност ни превръща в роботи, а не в изпитващи чувства същества.технологии

А живота в технологичния свят наистина има своите преимущества. Днес всяка една минута се появява ново изобретение, което наистина има за цел да улесни нашия живот. Само се замислете какъв напредък за медицината са множеството разработки и уреди, които помагат за лечението а болести, които само преди години са били причина за летален изход. Едновременно с въпросите по отношение на това дали пък не сме твърде зависими от дигтализирането на нашия живот осъзнаваме, че света не би бил това ако някой от технологиите са забавили своята поява. А днес компютъра се е превърнал в един от основните инструменти за работа и забавление. За кратък период от време микропроцесорът ни показа, живота на съвременния човек е немислим без технологиите и наистина за хубаво или лошо нашето съществуване е под влиянието на компютрите. Доста интересна информация за развитието на технологиите и ноу-хау в компютърния свят можете да намерите в modsbg.com, така че ако ви е любопитно и интересно какво ни очаква в близкото бъдеще. Дали скоро автомобилите ни ще започнат да се движат по въздух, а не по асфалт или пък ще контролираме домашните електроуреди само със силата на мисълта предстои да научим. Факт е обаче, че не само живота ни, но и бизнеса са изцяло зависими от компютърните технологии и е неизбежно да спрем или забавим този процес.