Полезна информация за търсещите качествен апарат за кръвно

апарат

Клинично доказано е, че правилното измерване на кръвното може да спаси живота ви. А това определено налага да се подходи особено взискателно, когато ви предстои да инвестирате в продукти, които се характеризират с точността и прецизността си. ако ви предстои да вземете решение относно продуктовата гама от решения, които биха допринесли за вашето удовлетворение то очевидно е, че https://aptekifenix.bg/grizha-za-bolniya-diagnostichni-aparati/aparati-za-kryvno-microlife са идеалния избор, от който да се възползвате. Приоритет при използването на тези уреди е това, че са изключително достъпни и освен това могат да се използват от потребители в различни възрасти.

Клинично валидиране – какво означава и защо е от съществено значение за апаратите за кръвно Microlife?

Сигурно сте запознати, че всеки уред, който се използва с цел да се извърши някакъв вид измерване определено следва да отговори на редица критерии, изисквания и тестове. Що се отнася до апаратите за кръвно то те имат нужда от валидиране, което да удостовери, че продукта е способен да измери точно и с адекватна прецизност стойностите на артериалното налягане.

Реално самото валидиране доказва, че потребителя купува апарат, който е:

 • Прецизен;
 • Точен;
 • Коректен;
 • Високоефективен.

Независимо от това каква е възрастта на пациента, на който се измерва кръвното и какви са неговите заболявания то апарата следва да бъде абсолютно прецизен и точен в показанията си. Това, което също е важно да знаете е, че има различни видове валидиране. Когато купувате апарат е добре да сте наясно дали апарата ви е специфичната група уреди и до каква степен е валидиран.

Има доказани количествени и качествени разлики при различните видове апарати за кръвно. Затова и крайното ви решение е необходимо да бъде съобразено с всички опции, които са решаващи за вашето здраве. Сред най-широко разпространените методи за валидиране се нареждат базово или предназначено за специфични групи хора.

За китка или измерване над лакътя?

апарат за кръвно

Освен, че е важен какъв начин на валидиране е приложен при съответния тип апарат това, което също е важно за пациентите е дали да изберат вариант китков или пък такъв, който е със стандартен маншет за над лакътя. Знаете ли, че от Microlife споделят много ценна информация с клиентите си. Оказва се, че пациентите, които страдат от диабет тип 1 и 2 имат артерии с недостатъчна еластичност, което на практика се отразява върху измерването на кръвното.

За някои категории пациенти се препоръчва използването не на китков, а на апарат, чиито маншет се поставя над лакътя. Препоръчително е такова устройство да се използва при:

 • Пациенти с диабет;
 • При бременни;
 • Пациенти с бъбречни заболявания;
 • Измерване на кръвно налягане при деца под 12 годишна възраст и други.

Маншетите също оказват влияние върху точното отчитане на стойностите. И затова при повечето модели се извършва и валидиране на маншетите като основната цел е да се осигури точност дори при пациенти с голяма обиколка на ръката. В категорията продукти на Microlife се предлагат модели с маншети с размер S,M, L, M-L, L-XL.

Функции

Всеки вид апарат разполага с основни и допълнителни функции. В зависимост от това дали сте с хронично заболяване и ежедневно се налага да извършвате тестове за повишено или ниско кръвно то е определящо на какъв апарат ще се доверите. Microlife представят на потребителите изключително качествени и многофункционални решения, с които определено ще могат да бъдат постигнати удивителни резултати по отношение на удобство и лекота на използване.

Функциите, които са важни за бързото и точно отчитане са свързани с:

 • Засичане на предсърдно мъждене;
 • Скрининг на артериална фибрилация;
 • Автоматизирана технология, която позволява да бъдат извършени до три измервания с едно пускане на апарата;
 • Измерване дори при наличие на аритмия и други.

Със здравето не бива да се правят компромиси, а това е показателно, че трябва да изберете апарат, който е оптимално ефективен и прецизен.