Спалният комплект – нашият „пропуск“ към света на сладките сънища

Изграждането на дома е дълъг процес, който изисква от нас да сме последователни в действията си, да имаме смелостта да излезем извън зоната си на комфорт (когато това се налага), както и да сме готови да правим още и още. И така, докато не достигнем идеала си за съвършено жилище, в което да се оставим в прегръдките на красотата, която чудесно си партнира и с удобствата.

Какво включва съвременният спален комплект

Спалнята. Тя е помещението, от което най-често започваме, защото именно там ние релаксираме и то всеки ден. Какво би се случило, ако не се постараем за нейното обзавеждане? Просто е… Красивият интериор ще си остане просто намерение, а практичността ще е нещо, което винаги ще ни липсва. Затова си струва да намерим добър за спални комплекти магазин, в който не само разнообразието да е налице, но и поносимите цени. А какво всъщност е добре да включва този вид обзавеждане? Ето какво:

  • просторно легло, чиито размери да отговарят площта на стаята – няма смисъл от закупуването на твърде обемист креват, ако той не подхожда на помещението със своите габарити. Така че съобразете с пространството в стаята и нека това ви води при покупката на спален комплект, съветват от Лени Стил;
  • модерен гардероб – едни от най-предпочитаните решения са трикрилните и четирикрилните модели, чиито вътрешен капацитет е напълно достатъчен, за да побере всичките ви дрехи, в това число и други лични вещи, използвани от вас в ежедневието. Дрешниците за вграждане и тези с плъзгащи врати са супер вариант, който комбинира съвременните решения с класическите удобства;
  • нощни шкафчета – те са малки, но приносът им да се чувстваме удобно в стаята за сън е огромно! Може да имаме само едно, но промяната за нас ще бъде осезаема – повече няма да се чудим където с приберем личните си вещи, които искаме да са ни винаги под ръка, дори и през нощта. Нощни шкафчета могат да се открият във всеки един мебелен магазин, като те могат да бъдат част от спалния комплект, могат да бъдат закупени и поотделно;
  • скрин – за точно този интериорен компонент може да се говори безкрайно много, защото той е ултра практичен и удобен за използване. Буквално се вписва навсякъде, в т.ч. и в дневни, където отново има недостиг на шкафове. В повечето случаи се купува отделно, но не е изключено да го откриете и като елемент от спалния комплект.

Съветът на екипа от магазин Лени Стил е да се опитате да оползотворите всеки квадратен метър в стаята за сън, но да внимавате и да не стане твърде „пренаселено“. Претъпканото с мебели помещение ще ви попречи да се движите свободно в него, което никак не е желателно. Направете така, че спалнята да „диша“, да има достатъчно светлина в нея, а обстановката да е хармонична и уютна.

Кои са водещите точки при избор, споделят от магазин Лени Стил

След като дойде време да изберем нов спален комплект, трябва да знаем и на какво да обърнем внимание, споделят от магазин Лени Стил. Качеството на обзавеждането е определен за водещ критерий, а след него основателно се нареждат функционалността и естетиката. И цената е определяща, особено за хората с финансов лимит, който не искат да надвишават.

В какви цветове да изберем спалния комплект, за да постигнем приятна обстановка

Светлите и спокойни нюанси са винаги уместни, когато става дума за мебели като спалните комплекти, разказват от магазин Лени Стил. Цветове като бяло, бежово, светло розово и светло кафяво (както и комбинациите помежду им) са сигурен начин да постигнем комфортна обстановка, в която подобава на стая с подобно предназначение.

Важно е да разполагаме с красиви и качествени мебели в стаята за сън, за да можем да спим добре нощем, както и да си почиваме пълноценно през деня – например през уикенда, когато трябва да се насладим пълноценно на свободното си време.