Защо е важно редовно да използваме скраб за тяло

скраб

Дамите които държат на здравето си и добрия си външен вид се интересуват от подходящата козметика, която ще ги направи още по-красиви и желани. Тялото се нуждае от съответните грижи също толкова, колкото и лицето. За да имаме един добър режим на грижа е правилно да открием качествен и подходящ скраб за тяло, който ще се погрижи за премахването на всички мъртви кожни клетки. Регенерирането е нормален процес за обновяване на кожата, но той трябва да бъде подпомогнат от точната козметика която ще намерите онлайн в Parfium.bg.

Какви са основните ползи от употребата на скраб за тяло

За да сме сигурни, че всички мъртви клетки са отделени от кожата ни трябва редовно да я ексфолираме. Ако оставим тези клетки да се натрупват във времето, ще направят кожата ни суха, груба и ще изглежда изтощена. Погрижете се по правилен начин за себе си с точния скраб за тяло, за да бъде кожата винаги сияйна, мека и гладка. Използването на подобни козметични средства е истинско удоволствие защото:

ексфолиант
  • Почистват идеално – след такава процедура дори в домашни условия ще се почувствате перфектно отпуснати и релаксирани. Не е нужно да посещавате скъпи спа центрове, за да имате гладка и мека кожа;
  • Помага срещу враснали косъмчета – често след епилация имаме проблеми с това, че косъмчетата врастват и не могат да пробият епидермиса. Когато редовно използваме скраб за тяло този проблем ще ни отпадне;
  • Ексфолиантите са истинска ароматерапия – ще се освободите от натрупания ежедневен стрес след една подобна релаксираща процедура. Качественият скраб за тяло има невероятно ухание, което ще ви помогне да си починете перфектно;
  • Може да избирате между различни текстури – качествените ексфолианти са създадени за различни типове кожа и имате възможност да изберете такъв с по фина и нежна структура или скраб за тяло с по-едри частици.

Не пренебрегвайте грижата за здравето си и купувайте винаги подходящата и доказана козметика. Инвестицията в по-добри продукти със сигурност ще ви помогне да се чувствате невероятно.

Как да използваме правилно скраба

Подходящо е да се спрете само на един продукт от доказана марка например като Filorga и да използвате него, а не всяка седмица различен. Така ще се възползвате максимално от полезните съставки. Ексфолиантите трябва да се нанасят задължително на влажна кожа, за да не предизвикате раздразнение. Бъдете нежни като ексфолирате леко с кръгови масажни движения, без прекалено силен натиск. Не прекалявайте с процедурата въпреки различните мнения дерматолозите съветват тя да се прави един-два пъти седмично. Онлайн в каталога на Parfium.bg може да разгледате интересни предложения на висококачествени и маркови ексфолианти.