Правилни стъпки при покупка на кухненска мивка

кухненска мивка

Често пренебрегван елемент от оборудването на кухнята е именно мивката. А нейната значимост що се отнася до подобряване условията за работа и улесняване на дейностите, които извършваме тук е ключова. Да, важно е да изберем най-здравите и практични мебели, но не забравяйте, че мивката е компонента, който инстинктивно ще използвате поне 80 пъти дневно. А това е ясен знак, че не бива да пренебрегвате нейния подбор. Преди да ви разкажем как правилно да подходите за да изберете наистина добра и качествена кухненска мивка ще ви поканим в сайта https://www.mebeliarena.bg/кухня/мивки-за-кухня, където можете да разгледате огромното изобилие от иновативни и актуални предложения.

Как да се ориентирате в множеството продукти?

Ако преди години клиентите имаха като опция за избор измежду 2 до максимум 4 варианта то днес океана от възможности е меко казано объркващо. Класификацията на този огромен асортимент се дължи на това, че производители ни представят кухненски мивки, които се различават по:

 • Размерите;
 • Формата на коритото;
 • Броя на коритата;
 • Допълнителни екстри като отцедници, поставки за препарат за миене и други;
 • Материал за изработка;
 • Антибактериален състав;
 • Тип на сифона и други.

Съгласете се, че всеки един детайл има особено важна роля за това да бъдат улеснени действията ви по отношение на процесите на миене. Няма как да се пропуснат тези особено ключови моменти, чиято основа задача е свързана с това да можете да постигнете най-висок потенциал за реализиране на персоналните си виждания за една красива, функционална и практично организирана атмосфера по ваш вкус.

И тъй като хигиената в кухнята е гаранция за здраве то е очевидно, че ще приложите най-висок стандарт за да изберете такъв модел, който напълно задоволява вашите високи критерии за качество, надеждност, здравина и устойчивост.

Ръководство за избор

 мивка

Какъв е дизайна на кухнята? Колко голямо е пространството, с което разполагате за монтиране на коритото? Имате ли съдомиялна или изцяло мръсните съдове и прибори ще миете в кухненската мивка? Отговорите на тези въпроси очевидно ще ви отведат до това да си съставите списък с основни изисквания и критерии при подбора на мивка. Именно предвид тези фактори си струва да си направите личен разбор на предложенията за да можете да реагирате отговорно и разумно на вашите нужди за практично оформена измивна зона.

Главните фактори, които биха ви помогнали при взимане на правилно решение са:

 • Дълбочина на коритото;
 • Износоустойчиви качества;
 • Издръжливост на химикали и препарати;
 • Изискана визия, пасваща на интериора на кухнята.

Време е да посетите сайта на магазин Арена за да се възползвате от качествените, актуални и здрави модели кухненски мивки.