Кои са основните изисквания при покупка на бетонобъркачка?

бетонобъркачка

В строително – ремонтните дейности се използват широк спектър от машини и уреди, които подпомагат дейността на работниците. И тъй като отминаха времената за бъркане на бетон на ръка то ето, че днес все повече професионалисти предпочитат да  използват компактни бетонобъркачки. Това и иновативно съоръжение, което смесва различи строителни компоненти, от които се образува бетон. Използването им цели да се улесни и спести физически труд, който обичайно се прилага в случай на ръчно смесване на съставките. Какво представляват съвременните машини, известни още като миксери и какви принципи за покупка да приложите ще споделим в днешната тема.

Функции на бетонобъркачките

Споделихме, че се касае за машини, които имат особено важна роля за смесването на различни съставки, от които се прави бетон. Що се отнася до тяхната функционалност няма как да не споменем, че са компактни съоръжения, които осигуряват:

 • Ефективно размесване на сухите съставки, които участват в бетонова смес;
 • Създават перфектна хомогенност на сместа, която се използва в строително – ремонтното мероприятие;
 • Повишават производителността;
 • Спестяват време и усилия;
 • Гарантират 100 % качествено миксиране на съставките;
 • Компактни преместваеми съоръжения, които могат да бъдат използвани на различни обекти.

 В общи линии независимо от това дали става въпрос за външен или вътрешен ремонт то е очевидно, че можете да разчитате на невероятен потенциал от удобства, които биха били изключително практични що се отнася до производството на бетон или други смеси, необходими за лепене на плочки, тухли, изграждане на стени и други.

Производството на бетон дори за домашните ремонти никога не е било толкова лесно. Няма нужда от т това да наемате бригада, а просто избирате подходящата бетонобъркачка за сигурно и качествено смесване на количеството бетон, от което се нуждаете.

Основни критерии при подбор

миксери за бетон

Ще се изненадате какъв огромен ресурс от продукти се предлагат на пазара. Независимо, че най-масово предпочитаните са електрическите миксери то има и такива, които са евтин аналог с механично задвижване. Разбира се преди всичко е необходимо да акцентирате на това на какво натоварване ще подлагате съоръжението предвид ефективността, която желаете да постигнете при работа.

Ето и кои са основните точки, които биха били ориентир за това да си гарантирате една наистина ефективна и оптимално лека дейност, свързана с производството на бетон:

 • Големина на бетонобъркачката. Предлагат се такива с малък барабан и други, които са способни да произведат по-голямо количество бетон с един цикъл;
 • Вид на двигателя – може да е електрически, горивен или хидравличен;
 • Мощност. До известна степен е зависим от това какво е количеството смес, която можете да получите в барабана с едно зареждане на съставките;
 • Интензивност на натоварване. Ако използвате за професионални цели се нуждаете от по-сигурно и надеждно съоръжение;
 • Марка и модел. Качеството обикновено се определя от утвърдеността на производителя;
 • Маневреност. Улеснява придвижването на миксера за бетон на строителната площадка така, че да ви е под ръка нужната смес;
 • Цена. Повлияна е от изложените точки, които биха били причина да изберете конкретен модел.

Разбира се има и някои незначителни разходи за поддръжка, които следва да предвидите. В случай, че използват някакъв вид гориво, а не електричество до известна степен би се ограничила работата ви при разходването му. Трябва да бъдете и напълно наясно кои от моделите са оптимално рентабилни е лесни за използване, тъй като от това би зависила и трудовата ви дейност.

Обърнете внимание на предимствата и недостатъците на моделите. Когато се стремите към качество и максимално удобство то определено има значение на кой тип миксер ще се спрете за да постигнете отлична рентабилност и производителност при работа.

Колко да изхарчите за бетонобъркачка?

Въпросът с покупката е особено важен. Все пак ще инвестирате определена сума пари и инвестицията се очаква да бъде наистина рентабилна. Когато искате да си осигурите ценен помощник, който да е винаги на разположение при нужда определено си струва да подходите с внимание и да се фокусирате върху техническите параметри на съоръжението. Цената, която ще вложите в бетонов миксер най-общо зависи от това за какви цели ще използвате т.е. дали ще бъде прибрана бетонобъркачката в гаража и през период от 2-3 години ще я използвате или пък тя ще е интензивно и почти ежедневно експлоатирана.

С оглед на огромния асортимент на пазара ви съветваме да определите именно интензивността на използване на съоръжението преди да инвестирате съответната сума. Все пак се касае не за толкова евтина машина, която следва по някакъв начин да „избие“ вложените в нея средства. Затова внимателно опознайте възможностите за покупка и се фокусирайте върху онези от тях, които се характеризират с перфектни качествени параметри, отговарящи на вашите потребности.

В случай, че имате известни трудности при взимане на решение е важно да се възползвате от консултацията, която предлагат от онлайн магазин Ташев Галвинг. Тук не само ще намерите широк набор от миксери за бетон, но и според нуждите ви ще ви бъдат предложени уреди с отлични качествени характеристики.