Как да откриете подходящия уред за отопление на дома

пелетна камина

Стандартите в отоплението далеч не се свеждат единствено до използване на уреди, които могат да се захранват единствено от електричество. Алтернативните методи са изключително разнообразни, а домакинствата ги предпочитат не само заради иновациите, които предлагат, а същевременно с това и заради тяхната екологичност и икономичност. Днес ще ви представим някои от най-добрите решения, които са приложими както за малки апартаменти така и за фамилни къщи с по-голяма квадратура. А всичко това можете да откриете и да поръчате лесно, удобно и бързо от онлайн магазин https://www.balkanenergy.bg.

Гарантирана топлина за дома

Иска ви се да е топличко както в спалнята, така в коридора и тоалетната? Зимата е доста неприятен сезон заради сковаващия студ и необходимостта да се навличаме с по-дебели дрехи. Но ако успеем да отоплим ефективно дома си това по никакъв начин не би било необходимо. Уредите за отопление имат за цел да оптимизират разходите ни за ток и по този начин не само да спестим пари, но и да си гарантираме комфорт и приятна топлинка.

Balkanenergy е почти десетилетие на пазара с уреди за отопление и това, което отчитат консултантите е, че потребителите стават все по-податливи на иновативните и модерни решения. Така например ако до този момент са ползвали печки на дърва и въглища то днес са склонни да подобрят отоплителната инсталация и да заложат на по-екологични алтернативни източници като пелетите. А вариантите, които balkanenergy предлагат са за:

  • Камини;
  • Котли;
  • Печки.

Всеки един от уредите си има своите преимущества, но онова, което е важно да отбележим в случая е това, че се гарантират икономии, ефективност на инвестицията както и удобство. Все по-автоматизирани и улесняващи домакинствата са иновативните уреди. Тяхната роля е да се съсредоточат върху контрола на разходите през зимните месеци, които домакинствата търсят и максимално подобряване на средата като ниски въглеродни емисии, бързо достигане на желаната температура в помещенията както и почти никаква ангажираност на някои от членовете на домакинството за обслужване на уреда при неговото функциониране.

Най-купуваните уреди от Balkanenergy

Споменахме за уредите на пелети, които наистина бележат доста голям ръст като продажби. Еднофамилни къщи и апартаментите с локално парно избират камини и котли на пелети поради това, че са с водна риза и бойлер, което на практика осигурява ефективно пълноценно отопление на жилището и винаги гарантирана топла вода за битови нужди.

Освен пелетните уреди обаче внимание заслужават още:Инверторна термопомпа

  • Термопомпи

Несъмнено това са сред най-иновативните съвременни решения за отопление на дома. въпреки, че у нас не са толкова разпространени и познати то популярността им светкавично расте. Причините за това се крият във високата им ефективност, тъй като принципа им на работа е с ползването на възобновяеми енергийни източници, които на практика са неизчерпаеми. Термопомпите биват няколко вида – аеротермални, хидротермални, геотермални. В зависимост от това как е устроено жилището ви и какви са възможностите за използване на възобноявемите енергийни източници сред най-често прилаганите от домакинствата са аеротермалните помпи както и хидротермалните. Когато избирате термопомпа задължително се консултирайте със специалисти, тъй  като това ще гарантира ефективност и бърза възвръщаемост на разходите. В каталога на Balkanenergy можете да се запознаете с едни от най-добрите марки и модели, които са доказали своите качества и ефективност;

  • Газови котли

Газифицирането е процес, който също върви с високи обороти. Все повече сгради ново строителство се издават с изградени инсталации, работещи на газ. Газовите котли също са от ефективните уреди, които са икономични, екологични и безопасни. Иновациите и тук са насочени към подобряването на тяхната работа и контрол върху разходите.

Акцента към уредите за отопление и избора на точния за вашите интериорни потребности зависи от редица фактори. Не подценявайте ролята на професионалната консултация, тъй като така ще си спестите нерви, тревоги и вземане на грешно решение, което няма да даде оптимални резултати.