Натуралните мехлеми, които винаги трябва да имате под ръка

крем с прополис

Комбинацията от билки, натурален зехтин и подходящи успокояващи масла са в състава на едни от най-популярните средства, с които лекуваме рани и всякакви други кожни проблеми. Това са мехлемите, които нашите баби и майки са приготвяли в домашни условия с натурални съставки, които спомагат оздравителните процеси при засегната кожа. Още от древността нашите прародители също са прибягвали до мехлемите, които са правили от корени, листа и мазнина от животни като са налагали така наречените лапи, с които са лекували прободни рани, изгаряния, екземи и други. Е, днес няма нужда сами да се правите на химик или фармацевт за да създадете това чудо на природата, което да използвате при нужда, защото представяме на вниманието ви колекцията от натурални мехлеми от BenePura, които задължително трябва да имате в своята домашна аптечка.

Най-добрите мехлеми с многообхватни приложения

Доста дълъг списък от натурални мехлеми ни предлагат от BenePura. Със сигурност е добре да ги използвате като успокояващо лечебно средство, тъй като това са продукти с висока степен на грижа при различни кожни проблеми. Внимание заслужават обаче някои от видовете от колекцията мехлеми, които ще ви представим в следващите редове:

  • Регенериращ мехлем за раникрем за рани

Само човек, който не е претърпял кожно изгаряне не може да опише силата на болката, която изпитва. И не само болка, а белези, прорези и доста неприятни последици може да предизвика този тип увреждане на кожата. Крема с регенериращ и успокояващ ефект при изгаряния е изключително ефективен, тъй като в състава му влизат важни билки и масла като невен, жълт кантарион, масло от чаено дърво, гел от алое вера. Тази ударна комбинация, съдържаща се в мехлема има за цел да се погрижим своевременно за кожата си, да облекчим страданието и да омекотим засегнатия участък. Продукта е с противовъзпалителен ефект, действа противомикробно и успокояващо, което го прави толкова важен за домашната аптечка. Ролята на мехлема против изгаряния е да заздрави кожата без да предизвиква сърбеж както и да намали риска от поява на пигментация;

  • Мехлем за травми

Това също важен продукт с изцяло натурален състав, чиято роля е да се погрижи за тялото при физически натоварвания, неразположения, артрити, мускулна треска, натъртвания, ревматизъм и други. Билковия мехлем съдържа комплекс от успокояващи съставки, които успокояват болките и намаляват усещането за умора. В състава на мехлема за травми влизат екстракт от лавандула, арника, джинджифил, блатен тъжник. Комбинацията им води до обезболяващо и отпускащо мускулите действие като връща усещането от свободата да се движите без болка и напрежение. Освен ефективен мехлема има и леко затоплящ ефект, а аромата му е приятен и лек, което действа отпускащо на цялото тяло;

  • Универсален мехлем с прополис

Силата на природните продукти няма как да не включва и прополис. Това е универсален мехлем, който определено може да се погрижи за дълъг списък от кожни заболявания. Несъмнено това е средство, с което не просто можете да лекувате всякакви кожни проблеми, но и да намалите появата на бръчки и кожни раздразнения от типа на акне, студови алергии и други. Изключителна ефективност дава този продукт при суха кожа, атопичен дерматит, херпеси, сърбежи по кожата, ухапване от насекоми, суха кожа на лицето и други. В състава на мехлема с прополис освен основната съставка има още  борово масло, тамян, мастикс, които имат силно възстановяващи функции.

Тези билкови продукти определено са едни от най- благоприятните в грижата за всякакви видове кожни раздразнения и рани. Използвайте ги при необходимост за да постегнете подобряване на оздравителния процес и намаляването на дискомфорта и то само със силата от природата, която ни представят от натурална козметика  BenePura на достъпна цена.