Ремонт на отоплителната система и монтаж на нов радиатор – задължително се доверете на професионален екип

монтаж на радиатор

Монтирането на радиатор за парно отопление е необходимо да бъде извършено съобразно конкретни правила, отнасящи се не само до самото тяло, но и спецификата на помещението, което ще се отоплява. Именно поради тази причина днес ще ви представим някои интересни факти, които са свързани именно с това какво представлява професионалния монтаж и защо е така съществен за системите за парно отопление. Все пак е очевидно, че за да се възползвате от оптимизирането на разходите за отопление на имота си трябва да инвестирате разумно, отговорно и да наемете правилните специалисти, които професионално да извършат необходимия ви монтаж. За тази цел, днес ще ви срещнем с професионалистите за монтиране на радиатор София, а именно екипа на Хидро Старт.

Ключови правила при подмяна и монтаж на радиатор

Тъй като много голям процент от домакинствата от София използват услугите на ТЕЦ София за осигуряване на топлина у дома то очевидна е необходимо да се следи за потенциални повреди и аварии, които могат да настъпят през отоплителния сезон. С годините на експлоатация са възможни различни видове проблеми, които с свързани с работата на топлоразпространителите. Няма никакво съмнение, че именно спукан или дефектирал от високото налягане такъв може да бъде сериозна причина за това да възникнат сериозни инциденти с нанасяне на материални щети.

радиатор

Бъдете отговорни и дори при минимален проблем се свържете с екипи, които могат да подобрят и удължат живота на отоплителната ви система като извършат качествен и сигурен монтаж на нови тела, които да ви служат оптимално дълго във времето. А за да се поведе тази подмяна е необходимо:

 • Оглед на състоянието на системата към момента;
 • Установяване на причините за аварията и дефектите;
 • Издаване на професионално предписание, което е обвързано с цялостна или частична смяна на радиатори;
 • Изготвяне на оферта;
 • Изпълнение, съобразено с конкретни спецификации на имота и типа на уредите, които осигуряват топлинната енергия.

Това са първоначалните стартови правила, през които е необходимо да преминете за да можете да подобрите състоянието на вашата отоплителна система. За да оптимизирате разходите и да се насладите на една приятна и комфортна обстановка у дома е важно да се фокусирате върху професионалните услуги, които ви предлагат от екипа на Хидро Старт София.

Избор на радиатор и инсталирането му

Освен експертна намеса по отношение на изпълнение на монтирането на радиатор това, към което акцентират от Хидро Старт София е избора на нови тела. Когато се касае за икономии, рентабилност и повишаване ефективността от отоплителния процес на практика се изисква пълно съобразяване с параметрите и структурата на телата, техните особености и качества.

Ако сте използвали чугунен или стоманен радиатор то със сигурност сте детайлно запознати с негативите от отопляването с такива радиатори. Препоръчителни са тези от алуминий, тъй като определено това са ресурси,  които можете не само да намалите разходите, но и значително да удължите живота на инсталацията за парно.

Инсталирането на алуминиеви радиатори е приоритет за професионалистите от Хидро Старт София. Очевидни са високи качества на тези тела и именно поради това смяната на стари се извършва точно с такива. Не само, че като цяло са много по-лесни за интегриране и внедряване в отоплителната система на дома ви, но те са предпочитани от специалистите и поради тяхната:

 • Лекота;
 • Лесен и бърз монтаж;
 • Минимален риск от поява на повреди;
 • Здравина и устойчивост на натоварване;
 • Надеждни и безопасни решения за отопляване;
 • Не корозират и това определено е причина за дългия им живот.

Доверете се на професионалните съвети, компетентно отношение и насоки, които предоставят експертите от София за монтаж, ремонт и подмяна на стари тела с нови. Осигурете си топлината и комфорт в дома през студените зимни дни.