Мивка от фаянс или гранит да изберем

кухненски мивки

Предпочитанията на домакинствата, на които им предстои да изберат нова кухненска мивка се базират върху няколко основни акцента. Материала е един от тях  и действително си оказва решаващо да се вземат адекватни мерки за запознаване с предимствата и недостатъците на предложенията на пазара с цел да се намали риска от грешки.

Здравината е от значение

Като се има предвид, че в мивката ползваме горещи, ледени, студени и с екстремни температури продукти и течности то е ясно, че главното условие, на което тя трябва да отговаря е да бъде здрава. Устойчивостта на разлика в температурите, възможност да се почиства с препарати и химикали изисква материала, от който е изработена мивката наистина да бъде на много високо ниво като качество. Затова днес основните предпочитания на клиентите са насочени именно към вариантите от гранит и фаянс. Характерно и за двата типа материали е тяхната якост. Кухненска мивка от фаянс е изключително елегантно решение, което е изработено при специална технология. Изпечената на много висока температура глина придава невероятно ниво на здравина и устойчивост на надраскване при фаянсовите мивки. Така, че е оправдан избора на домакинствата избрали да заложат на този модел.Като недостатък тук можем да изложи факта, че са ограничени цветовете, в които се предлагат тези модели. Стандартните са бяло, червено, черно, а желание за конкретен цвят може да се поръча, но при всички положения ще струва доста скъпо.мивка

Особеностите и многообразните варианти за цветове и форми, които могат да бъдат изпълнени ето мивките от гранит ги нарежда сред фаворитите при кухненските мивки. Те са:

  • Иновативни;
  • С богато цветово разнообразие;
  • Лесни за поддръжка;
  • Невероятно издръжливи на удар, надраскване и натоварване.

Естествено към недостатъците няма как да пренебрегнем тяхната по-висока цена.  Въпрос на индивидуален избор е колко пари да вложите в кухненска мивка. Независимо дали ще изберете такава от фаянс или гранит то ви гарантираме, че останете напълно удовлетворени от здравината и устойчивостта на материалите при ежедневна употреба.