Как да поддържаме сухата кожа красива и през зимата

Зимното време изисква промяна не само в гардероба и грижата за косата ни, а и в рутината за красива кожа. Изведнъж се налага да се справим със сърбеж, сухи петна и други неприятни неща, свързани със студа. Неприятно и дразнещо е, но с подходящите методи и професионална козметика за суха кожа, можете да запазите сияйността й и през зимата.

Не пропускайте ексфолирането
Ексфолиацията е ключова стъпка преди нанасянето на грим, когато говорим за суха кожа. Ако я пропуснете, рискувате лицето Ви да е с вид на петна и люспести участъци. Нужно е обаче да използвате подходящ продукт, затова заложете на качествената професионална козметика за суха кожа на Beautyforce.bg, за да постиганете на най-добри резултати.

Използвайте подходящия овлажнител
Ако кремът, който използвате, е прекалено кремообразен, а кожата Ви е „липидно суха“, гримът ще се втвърди, когато се приложи. Ключова съставка за супер суха кожа е хиалуроновата киселина, която е свързващо вещество за влагата. Има и други подходящи по състав овлажняващи кремове, за които можете да научите в специализираните магазини за козметика.

Подгответе лицето си
Винаги използвайте основа за грим за лицето си. Това е задължително за повечето типове кожа, но важи с пълна сила за сухата кожа. Тя е компрометирана от суровостта на времето, така че може да се появят вдлъбнатини по нея, които ще станат още по-видими от грима. Основата ретекстуризира кожата и подпомага гладкото и равномерно нанасяне на фон дю тена.

Използвайте продукти в срок на годност
Друг важен съвет за суха кожа е да проверите основата си за грим за срок на годност и съставки. Всичко, което е течно, е на водна основа или е предназначено за контрол на омазняването, и не трябва да се използва върху суха кожа, особено през зимата. Вместо това, изберете кремообразна основа и не нанасяйте прекалено много. Ще получите прекрасно покритие и усещане, особено ако инвестирате в продукт от сериите професионална козметика за суха кожа. Чистите пръсти са най-подходящи за равномерно нанасяне, тъй като четките могат да раздразнят епидермиса.

Всичко е в техниката
За да извлечете максимума от овлажняващия си крем, не забравяйте да го нанасяте, докато кожата е все още леко влажна, тъй като тогава тя има тенденцията да абсорбира по-добре продукта. Мислете за епидермиса като за гъба – за разлика от сухата гъба, мократа попива водата по-бързо, а на сухата й отнема повече време.

Третирайте правилно петната от суха кожа
Тези петна са много често срещани, когато времето става все по-сухо и по-студено, и могат да направят равномерното нанасяне на грим да изглежда невъзможно. Избягвайте да търкате агресивно тези зони, за да не ги влошите. Най-доброто средство за справяне с тях е да ги поддържате гладки и хидратирани. Всички продукти, които използвате, трябва да са с хидратиращи съставки. Инвестирайте в качествена професионална козметика за суха кожа и няма да имате проблеми с такива петна.