Как се диагностицира ВиК теч без къртене

вик ремонт

От повече от десетилетие къртенето и разрушенията не са методи, които водопроводчиците използват като средство за откриване на течове. Разбира се, че има изключения, но те се броят на пръсти и си имат обективни причини за това. Днес ще ви разкрием ползите на това да наемете екип, който работи и предоставя услугата откриване на течове без къртене. Дори в момента да нямате нужда от подобна то информираността никога не е излишна и когато човек е запознат с иновациите и новостите то ето, че знае как може да процедира бързо и коректно при настъпване на потенциална авария в апартамента, къщата, двора, гаража, мазето или всяко друго място, където има изграден водопровод.

Без къртене и разруха – мотото на модерния водопроводчик

Не си мислете, че водопроводчиците целя просто да ви навестят и да създадат хаос в дома ви, а след себе си да оставят разходи, разруха и нужда от майстори, които да възстановят изкъртените  облицовки. Определено проблемите, които биха се генерирали от едно такова ремонтиране на теч няма да ви се понравят и точно затова днес ще представим няколко уреда, които успешно се справят с локализирането на теч.

Всеки проблем с водата, инсталацията и тръбите са повод за тревоги. Определено няма как да се пренебрегнат такива аварии, защото в крайна сметка човек наистина има нужда от качествен и професионален ремонт. Не бива да се доверявате на първия водопроводчик, който ви уверява, че е толкова способен, че може бързо да открие теча с къртач и чук. Това е примитивен метод, който съвременния и възползващ се от иновациите водопроводчик не използва, защото днес в сектора има доста модерни инструменти и апарати, с които решението може да бъде установено мигновено.

Основните мотиви на водопроводчиците, които прилагат услугата откриване на течове без къртене са:

  • Минимално време за откриване на аварията;
  • Не се използва дори минимално къртене за да се установи мястото на теча;
  • В момента на ползването на уреда се установява точната позиция на проблема;
  • Метода е изключително щадящ имуществото на клиента;
  • Независимо от квадратурата и трудния достъп до съответния обект прецизността на локация е с до 98% успеваемост.

Видове апарати за диагностика и откриване на течове без къртене

В помощ на ВиК специалистите днес технологиите предоставят оптимални решения, с които много бързо и прецизно могат да бъдат установени позициите на течовете. Това от своя страна е изключително полезно, тъй като без да се налага къртене се намира проблема и усилията на водопроводчиците се насочват именно там. Инвестирането в апарати за диагностика на скрити аварии се определя като един от най-важните ресурси, които днес ползват компаниите от водопроводния бранш. Те пестят усилия, време, разходи, което със сигурност допада и на клиентите.Тръби

Няколко вида са апаратите, които подпомагат услугата откриване на течове без къртене:

  • Термокамери

Доказани решения, които още в момента на диагностиката показват температурните разлики и точното място на аварията. Те са леки, удобни, компактни, максимално адаптивни при всякакви условия. Сигурността и прецизността, с която успяват да установят местоположението на теч в закрити или открити пространства е 98 %, което е едни добър старт за предстоящите ремонтни работи, които водопроводчиците следва да предприемат;

  • Ултразвук

Докато камерите разчитат на температурните промени то ултразвука се фокусира върху различните честоти на вълните, които улавя. Изключително надеждни, сигурни, ефективни инструменти, с които без къртене може да бъде локализиран теч с до 95 % успеваемост;

  • Ендоскопи

Също добри решения, при които се използват мини камери за установяване състоянието на тръбите във водопровода. Тези уреди са приложими при централен водопровод или други мащабни обекти.

Всеки от посочените уреди си има своите огромни предимства. Спестяването на време и намаляването на къртенето до минимум е предпоставка за бърза реакция и материални щети в рамките на допустимото за такъв вид ремонтни дейности.