Кои са причините да купуват само качествен медицински памук?

памук

Използването на памук у дома, в лекарския кабинет, СПА центрове, козметични салони, фризьорски салони и други е широко разпространено. Въпросът е в това как при необходимост да изберете качествен медицински памук вместо такъв, който не си струва. А както сами можете да се уверите изобилието е изключително голямо, което допълнително ви затруднява при взимане на решение. В днешната тема ще обърнем внимание на приложението както и инвестицията в медицински консуматив, който има съществен принос в редица професионални сектори и бита.

За какво се използва?

Сигурно не осъзнавате колко многообразно приложение има памука. Може би у дома често прибягвате до него за да напоите тампон с ацетон за да почистите лага за нокти от ръцете си. Да не говорим, че е необходим и при дезинфекцирането на рани от ожулените колене на децата. Разбира се особен приоритет им качествения медицински памук особено, когато се касае за използването му в:

 • Медицински процедури и терапии;
 • За почистване на отворени и затворени рани;
 • При провеждане на процедури, които са свързани с разкрасителни процедури и други.

Изобщо хигиената, която този тип продукти могат да подсигурят наистина не са за пренебрегване. Особено важен момент се оказват именно всички онези качества на продукта, които гарантират, че при третиране на кожата няма риск от възникване на нежелани странични реакции.

Обикновено такива неприятни ефекти се наблюдават при използване на некачествен памук, който предизвиква сърбеж на очите или се наблюдават остатъци по кожата, които трудно се почистват. Има ключови изисквания по отношение на покупката на такива медицински консумативи. Важно е памука да бъде:

 • Произведен от 100 % естествена суровина;
 • Да бъде микробиологично чист;
 • Да не се наблюдават патогени, които да предизвикат неблагоприятни алергии;
 • Да бъде силно хигроскопичен и да попива.

Независимо от това за какво ще използвате имайте предвид, че само този, който отговаря на най-високи качества би могъл да покрие взискателността ви.

Защо да е безопасен?

медицински памук

Знаете ли, че в медицината некачествените материали носят сериозен риск за здравето на пациентите? Затова дори на пръв поглед обикновения памук е необходимо да акцентирате при покупка с цел да се сведе до минимум риска от странични нежелани ефекти. Безопасността на качествената изработка е гарантирана, а предлагането на медицинския памук в аптеките показва, че можете да му се доверите.

Някои от основните предимства на продуктите от категорията с доказано качество вече споделихме. Тук става въпрос за отлични характеристики, които са пряко свързани с:

 • Отлична поносимост дори при третиране на чувствителна кожа;
 • Медицински пречистен  без примеси от листа, семена и други алергени;
 • С неутрална киселинност;
 • Без съдържание на хлор;
 • Без наличие на избелители;
 • Да не предизвика алергии на дихателните пътища.

Мек и нежен към кожата с уникална хигроскопичност качественият медицински продукт определено е предпочитан както в изпълнение на лекарската професия така и в ежедневните ви битови занимания. Високото качество осигурява допълнителна сигурност както и икономичност, което го прави и значително по-рентабилен от други аналози, които можете да срещнете в търговската мрежа.

Опаковка, цени и безопасност

Обърнете внимание не само на съдържанието, но и на самата опаковка. Всъщност клиента е оптимално улеснен при използването на медицинския памук. В аптеките можете да откриете опаковки с грамаж от 50, 80 и 100 грама. Освен това самата лента може да бъде перфорирана за по-лесно скъсване на необходимото количество. Тези от 100 грама се предлагат в перфориран и неперфориран вариант с оглед на това да можете да използвате по-голямо количество в случай, че се налага до почистите по-голяма площ от кожата или друг материал.

Лесното затваряне и отваряне на опаковката ви гарантира спазването на отлична хигиена и запазване качествата на памука. Що се отнася до цената имайте предвид, че този, който е медицински е по-скъп, но и значително по-качествен за да можете да си гарантирате безопасен избор.