Как да изберем идеалната възглавница?

качествена възглавница

Критериите ни по отношение на матрака върху който спим наистина са изключително големи. Така и трябва особено ако искаме да спим пълноценно и тялото ни да се събужда отпочинало и и в тонус. Но много от хората споделят, че въпреки удобството, което им предоставя матрака страдат от главоболие, което се превръща в хронично. Замислете се обаче, дали възглавницата, която ползвате е максимално удобна и ви доставя пълен комфорт. В действителност колкото решаващ за качествения сън е матрака то не по-малко важно е и на каква възглавница спим. Затова в магазините, в които се предлагат всякакви продукти за нашата спалня има и специална категория „възглавници“, в която можете да намерите огромно разнообразие от модели, които максимално да задоволят вашите потребности.възглавници

Ако партньора ви сподели, че възглавницата му е прекалено твърда и цяла вечер се върти от дискомфорта, който изпитва е време да помислите за подмяна на този аксесоар за сън. Знаете ли, че според експерти живота на една възглавница е около година? Това е факт, с които много малко потребители се съобразяват и търсят причината за своя неспокоен сън в матрака, а всъщност се оказва, че причината е в това на какво полагат главата си. за да спите добре и главата ви да е в позиция, в която врата не изпитва напрежение е желателно да се избира възглавница с умерена твърдост. Много меките възглавници бързо се сплескват и губят своята еластичност. При тях е характерно това, че първите един –два месеца са добре, но в следствие на ежедневната употреба стават твърде тънки и създават предпоставка за изкривяването на врата по време на спане. А една възглавница трябва да е изработена от много качествени материали. Това със сигурност ще бъде много правилно решение при покупката на нова и инвестицията, която ще направите определено ще си заслужава.

Що се касае до пълнежа на възглавниците можем да кажем, че избора наистина е огромен. С пух, мемори пяна, латекс, кокос и много други суровини се използват днес за направата на този важен аксесоар за нашия сън. Ако преди години единствените възглавници, които се предлагаха на българския пазар бяха онези с нарязани на дребно парченца дунапрен, то сега избора който имаме наистина е впечатляващо многообразен. Всеки клиент може да подбере такава възглавница, която да отговори на неговите персонални критерии и да инвестира толкова средства във възглавница, колкото пожелае.

А производителите наистина са изключително иновативни особено когато се касае за създаването на такива продукти, които са уникални и съобразени и с най-високите изисквания на индивидуалните потребители. А процеса на създаване на една възглавница наистина е свързан с много труд. Ако за вас продукта, който виждане на щандовете в магазините е просто една възглавница то всъщност не е толкова елементарно производството на аксесоар за сън, който има високо и отговорно значение за вашата пълноценна почивка. Цял екип от специалисти работи за да се конструира възглавница, която да е подходяща за вашите нужди, здраве и кондиция.

Вероятно преди да купите нова възглавница сте изпитвали силни болки в областта на челото или врата. Имайте предвид, че не всяка болка, която изпитваме може да се окаже здравословен проблем, идващ от вътрешността на тялото ни. Причината за това главоболие може да се крие в неудобството на възглавницата както и това, че не се осигурява достатъчна височина и правилно положение на главата спрямо тялото по време на сън. За да сте сигурни, че болките няма да се върнат и отново да се чувствате зле сменяйте редовно възглавницата си. един матрак може да има срок на експлоатация около десет години, но възглавницата след година( в зависимост от пълнежа и качеството) е добре да смените. Защото когато врата е правилна позиция, гръбначния стълб е изправен и не се образува ъгъл, който да предизвиква напрежение, то със сигурност главоболието бързо ще изчезне. Освен това всеизвестен факт е и това, че една възглавница може да бъде и основна причина за нощното хъркане, особено неприятно за партньора, който спи леко и чува режещите звуци цяла нощ. има производители на матраци и възглавници, които прилагат иновации с чиято помощ драстично се намалява хъркането като идеята е да се създаде максимално правилна позиция на тялото, която не позволява притискане на дихателните пътища, които са причината за този неприятен физиологичен феномен.нова възглавница

Най-предпочитаните от клиентите възглавници са тези с пълнеж от гъши пух, латекс, пяна, а също така и с изкуствени силиконови нишки. Ако страдате от алергии не се препоръчват такива, които са с пълнеж от гъши пух и изкуствени нишки, тъй като попадането на миниатюрна частица в дихателните пътища може да предизвика сериозни проблеми. Когато купувате нова възглавница задължително се консултирайте по отношение на нейните предимства и недостатъци. Внимателно прочетете състава на етикета като е добре  да се уведомите за това как се поддържа този продукт, дали може да се пере в пералня или трябва да ползвате професионални услуги. Ако имате специфични критерии за възглавницата си дори не е изключено да направите бърза консултация и с вашия ортопед. Това ще гарантира не само правилен избор, но също така и възможност да се погрижите за здравословното си състояние.

Обърнете внимание на размера на вашата нова възглавница, както и височината ѝ. Това са много съществени параметри, които имат специално отношение към качеството на вашия сън. Освен това не пропускайте да се уведомите и за гаранцията на продукта. По-обикновените и евтини възглавници не разполагат с такава, но пък има такива, които са специално предназначени за клиенти с високи изисквания и тук не само, че цената  е многократно по-висока, но освен това покупката ще бъде придружена и с гаранция за качество. Така, че бъдете отговорни към вашето здраве и не подценявайте избора на възглавница, тъй като от нея зависи дали ще бъдете цял ден с главоболие или пък ще се радвате на хубавото време и ще сте в максимална кондиция на духа и тялото.