Кои са любимите на домакините функции, които фурните за вграждане притежават?

фурна

Взискателността, която клиентите проявяват при покупката на качествени и удобни фурни за вграждане се изразява в набора от притежавани функции. Когато има онзи, които оптимално улесняват процеса на приготвяне на храна то това очевидно се отразява на ежедневните ви ангажименти и занимания. Тук https://www.mebeliarena.bg/уреди-за-вграждане/фурни-за-вграждане можете да разгледате едни от многофункционалните решения, а в днешната тема ще споделим кои са онези функции, които са се превърнал в любими на милиони домакини, за които готвенето не е просто начин да се нахрани семейството, а е стратегия и лекота.

Самопочистване

Колкото и да се опитвате да пазите фурната то винаги по нея се отлагат различни пръски при готвене. Мазни петна, влага, загорели капки са само част от досадните и дразнещи неща, които могат да ви изкарат извън равновесие. Почистването на ръка пределно отнема доста време и няма как да не се отрази на  решението ви при ремонт да изискате от новата си фурна да притежава някоя от следните самопочистващи функции:

  • Водно почистване. Това е огромно улеснение, тъй като принципа на водно почистване е изключително лесен и напълно безопасен за уреда. Той работи на метода на парата, която при висока температура отстранява загорелите мазнини и петна. Единственото, което следва да направите е да отстраните със суха кърпа омекналите замърсявания;
  • Каталитично почистване. Същ стратегически и доста ефективен начин остатъците от храна да бъдат лесно почистени. Тук се прилага метода на оксидация;
  • Пиролиза. Един от най-разпространените методи, благодарение на който фурната се загрява до много висока температура и така замърсяванията се превръща в пепел. С едно лесно движение премахвате остатъците и печката блести като нова.

Независимо от това кой от вариантите ще изберете имайте предвид, че това наистина са супер добри модели фурни за вграждане, които ще ви спестят страшно много време и усилия при извършване на ежедневните занимания;

Автоматични програми за прецизни и вкусни резултати

фурна за вграждане

Не изпадайте в паника, че не сте изявен кулинар и не познавате тънкостите за приготвяне на различни печива. И в това отношение фурните за вграждане се оказват изключителни и удобни уреди предвид това, че притежават набор от вградени програми, които напълно биха допринесли за индивидуалното ви удобство и справяне с лекота.

Едни от най-използваните са:

  • Печене на пилешко и свинско месо;
  • Приготвяне на грил;
  • Печене на тестени ястия;
  • За приготвяне на сладкиши и други.

Всичко, от което се нуждаете е нова вградена печка, която притежава функции, улесняващи ви и спестяващи време за престой в кухнята.