Феноменалните качества на лимонената киселина – част втора

цитруси

Ако си мислите, че лимонената киселина се използва единствено за приготвяне на сладкиши сте в огромна грешка. Вярно е, че едно от най-големите приложения на този консервант е в хранително – вкусовата промишленост, но не бива да подценяваме и останалите сектори на употреба, в които също доказва своята фенменалност. В първата част на посветените на лимонената киселина невероятни свойства и качества ви разказахме, че тя се ползва като хранителна добавка E330 в напитки, консерви, тестени изделия, колбаси и изобщо всякакви хранителни продукти. днес обаче ще разкрием още няколко интересни факти, които доказват, че това е една от слабо органичните киселини, която е неизменна част от нашия живот.

Еко почистване на дома с C6H8O7

Ако и вие усещате неприятна миризма от изпраните дрехи, независимо, че ползвате скъп перилен препарат и омекотител то проблема не е в тях, а самата пералня. Редовното почистване на машината е особено важно за да се избегнат тези битови главоболия. Но, знаете ли че с само с две пакетчета лимонена киселина можете да се справите с тези тревоги. Точно така, с лимонената киселина ще отстраните наслояванията по гумените и металните части на пералнята и с лекота ще отстраните натрупания варовик. Ето, чу този домашен трик ни навежда на мисълта, че вероятно има създаден препарат, в чието съдържание има лимонена киселина. От тук пък може би се питате дали освен в 5 или 10 грамови опаковки  има и на достъпна за лимонена киселина цена на едро.

Разбира се, че на пазара има еко препарати, които са безопасни за употреба и имат приятен лимонов аромат като в случая фирмите производители си набавят основната съставка от търговци или производители на лимонена киселина в количества на едро. А производството на препарати, съдържащи C6H8O7 е в доста широк спектър на приложение:Лимон

  • Почистващи продукти за санитарен фаянс;
  • Са перални машини;
  • За сушилни;
  • За миялни;
  • За керамика и всякакъв вид битови пособия, прибори и т.нат.

Кристалите на лимонената киселина могат доста успешно да се справят с всякакви упорити замърсявания, така че ако сте пропуснали да си набавите препарат то спокойно можете да ползвате пакетче лимонена киселина за да почистите и също така да дезинфекцирате мивка, прибори, дори да почистите кафе машината. Ще се изумите колко много неща можете за излъскате до блясък у дома и то само с C6H8O7.

Приложение на лимонената киселина във фармацията

Фармацевтичната индустрия е още един от секторите, в които се използва лимонена киселина на едро. Като естествен консервант, който влиза в състава на не малко лекарствени продукти лимонената киселина е също често използвана заради своите феноменални качество. Разбера се, не бива да се пренебрегва факта, че наред с предимствата си все пак говорим за вид киселина, което на практика означава, че е добре да спазваме предписаната дозировка с цел да не навредим с големи количества на здравословното си състояние.