Защо да запишем детето на джиу джицу?

спорт за деца

Нормално е всеки родител да иска най-доброто за своето дете, а какво по-хубаво от това то да спортува нещо интересно. Днес малчуганите определено са обездвижени, защото прекарват голяма част от свободното си време пред електронните устройства. Хубаво е да ги мотивирате да се занимава със спорт. Препоръчваме ви бразилското джиу джицу за деца Пловдив. Ще сте спокойни за тях, защото освен че ще се забавляват, имат шанс да развият и много други полезни в ежедневието умения.

Защо бразилското джиу джицу е подходящо за малките?

Ако разговаряте с професионален треньор по джиу джицу в Пловдив ще разберете, че при този интересен спорт малчуганите няма как да се наранят, защото няма удари като при кикбокса. Треньорите в Пловдив ще научат мъниците да се борят на земя, което ще изгради у тях умения, да се защитават в различни ситуации. Според специалистите този вид спорт е много подходящ още от ранна детска възраст. Групата на най-малките в Пловдив включва деца от 4 до 7 години.

бойни изкуства

Мъниците ще усвояват нови умения и ще се забавляват в компактни групи, където ще им се обръща необходимото внимание. Ако се тревожите дали вашето дете би харесало спорта джиу джицу ви съветваме да го доведете в тренировъчната зала в Пловдив. Ще може да участва в едно занимание безплатно и ще реши дали му харесва. Бойните изкуства са много подходящ за най-малките, защото ги учат на дисциплина, самоконтрол, уважение към по-старшите.

Какви умения ще усвоят най-малките, ако тренират джиу джицу?

Всеки родител иска неговото съкровище да бъде сред връстници, да се забавлява и да научава нови неща. Треньорите по джиу джицу от Teres.bg Пловдив го препоръчват, защото:

  • ще изградят баланс и добра координация – физическата култура при най-малките се изгражда бавно и постепенно. Спортът ще помогне на мъниците да бъдат здрави, атлетични и енергични, а това е важно за тяхното развитие в живота;
  • ще станат по-уверени – бойните изкуства са известни с това, че правят спортуващите много по-уверени и психически устойчиви. Това са важни качества необходими в ежедневието;
  • ще подобрят общуването с връстници и ще се социализират – в спортната зала по джиу джицу малчуганите ще се запознаят с много нови приятелчета и ще прекарват активно времето си заедно;
  • гарантирано добро настроение – ще създадете желание за ново хоби, което ще направи мъника по радостен и мотивиран, да се занимава с нещо извън седенето пред компютъра.

Предлагаме ви да посетите залата и сами да видите как протичат тренировките, за да не изпитвате повече колебания да запишете детето си.

Защо е важно подрастващите да ходят на спорт?

Днешните малчугани са доста по-различни от тези в миналото и сами трудно ще изявят желание да спортуват. Сега родителите са тези, които записват децата на тренировки и се опитват да ги мотивират, да правят нещо различно в ежедневието. Съветваме ви да не пропускате този шанс и да изберете бойните изкуства като опция за спорт, който детето да хареса и да посещава с удоволствие. В Пловдив ще откриете добри треньори и професионалисти, с които мъниците ще се чувстват комфортно и ще придобият много нови умения.