Мъжка чанта за лаптоп – Няколко съвета преди покупка

  1. Съображения относно размера на отделенята

Чанти за ноутбук обикновено се предлагат на пазара, за да се подберат с преносимия компютър с определен размер; обикновено е диапазон, напр. 14-15 ”или 16-17”. Почти сигурно е, че 17.3-инчов преносим компютър няма да побере чанта, предназначена за 14-инчов модел. В същото време не бихте искали да си купите чанта от 17,3 ”за вашия 14” ноутбук.

Производителите на чанти ще публикуват спецификациите на това отделение – моля, уверете се, че вашият ноутбук се побира в пространството. Препоръчително е да останете в рамките на половин сантиметър от помещението в някаква конкретна посока, така че тетрадката да пасва плътно; в случай на удар или друго движение, ще искате ноутбукът да остане на мястото си.

Ако планирате да съхранявате бележника си в ръкав, а след това вътре в чантата, измерете размерите на тетрадката в ръкава и се уверете, че тя пасва. Вижте нашето ръководство за избор на ръкав за тефтер, ако се интересувате от такъв.

  1. Качество и материали

Колкото повече използвате чантата, толкова повече смисъл има да платите за добре направена такава. Това са някои общи показатели за добро (и обратно – лошо) качество наизработка:

Шевове – Проверете дали шевовете са качествени по основните ръбове на чантата? Двойно зашити ли са? Колко дебели са конците, които са използвани? Шевовете навсякъде ли са? Ако има само на някой места, чантата няма да издържи много…

Материал: Вярно е, че торбичките могат да бъдат направени от почти всякакъв вид материал, дори и от алигатор, ако сте готови да платите толкова много. Повечето евтини чанти за преносими компютри са направени от найлон, но не всички найлон са създадени равни. – – –-

  • Балистичният найлон е един вид (качеството на който също варира), който като цяло има отлични характеристики на износване.
  • Неопренът е друг материал с добри характеристики срещу износване, въпреки че неопренът се използва по-често ръкави за лаптопи.
  • Кожата е често срещана, стига да сте готови да похарчите малко повече; по-добрите кожени чанти могат лесно да стигнат до няколкостотин

 

Подплата: чантата ви е вероятно да се удари и да падне; можете да смекчите въздействието върху вътрешността на чантата, като изберете чанта, която включва някаква защитна подплата. Това е от по-малко значение от гледна точка на лаптопа, ако го държите в отделна защитна калъфка.