Бизнес с култивирането на трюфели – новата мода сред предприемчивите

бял трюфел

Много млади хора се питат по какъв път да поемат. Дали да започнат работа във фирма, в която да чакат всеки месец някакъв тривиален доход и да се отдадат на скуката и сивотата на еднообразното ежедневие, или пък за стартират свой собствен бизнес? Днес ще ви предложим нещо различно, доста предизвикателно и екзотично като бизнес.  Със сигурност и вие сте разглеждали разнообрази възможности за стартиране на собствен бизнес. Какво ще кажете обаче за земеделието като вариант да работите за себе си? Много хора при споменаването на земеделска работа навъсват вежди, тъй като действително това е дейност, която не е подходяща за всеки. Сега обаче ще ви представим една по-различна и доста интересна работа в сектора, която освен това е и доста доходоносна. Какви си представяте при споменаването на подземните гъби Трюфел? Със сигурност първата ви асоциация е за лукс и префърцунени ястия, които са предпочитани от почитателите на гурме кухнята. Няма спор, всеки знае, че трюфелите са едни от най-скъпите гъби които са познати и тяхното намиране не е толкова лесно колкото при останалите от този род растения.трюфелерия

Знаете ли, че освен във Франция, Италия и Испания вече и у нас могат да се отглеждат трюфели? Култивирането на тези подземни гъби е процес, който действително изисква не малко търпение, но определено доходите, които можете да получите от вече даваща плодове трюфелерия никак не са малко. Интереса към трюфелите и в България вече набира скорост и са факт няколко масиви, които са засети с дръвчета, заразени с мицела на подземната гъба. Не са много видовете трюфели, които могат да се отглеждат при нашия климат, но определено има доста варианти за култивирането им в конкретни райони на страна, в които вече има дори трюфелни организации за производство и изкупуване на ценната суровина.

Трюфелите са един доста ценен източник на вкус за всяко ястие. Те не се консумират в големи количества заради твърде силния им аромат и наситен вкус. Преимуществата им могат да се усетят като добавка в сосове и други гурме предизвикателства,които придават неповторим акцент на самите ястия. Едни от най-култовите световно известни ресторанти предлагат в менюто си гозби с трюфели. Хиляди евро се харчат за килограм от ароматната гъба и именно в това е и основната причина вече и у нас да се култивират с оглед на производство и развитие на един доста добър и доходоносен бизнес. От столетия в Италия, Франция и Испания големи фамилии не просто се изхранват, но и поддържат висок стандарт на живот от бизнеса с трюфелите. Това е традиция и дори култура, която може да се превърне и във ваш приоритет за успешен бизнес.